74e editie Schildweek samen met Art Carnivale

De Schildweek gaat bijna van start. Deze bekende zeilweek op het Schildmeer in Steendam wordt voor de 74e keer gehouden en wel van 19 tot en met 25 juli. Dit jaar is het thema van de Schildweek ‘Zaail’n in Golden Raand.’

Het is de negende keer dat de zeilweek tegelijk met het artistieke festijn Art Carnivale wordt georganiseerd. Door het samenvallen van deze beide evenementen werd de laatste jaren in de Schildweek steeds meer de volgende leus uitgedragen: ‘Overdag voor de eer, ’s avonds voor de sfeer!’

Omdat overdag de zeilwedstrijden gevaren worden, waarin altijd op het scherp van de snede om de prijzen wordt gestreden en er ’s avonds ruimte is voor breed vertier. Zeilvereniging Schildmeer brengt in de avonduren een programma voor de zeilers, maar iedereen kan ook terecht bij Art Carnivale waar de meer kunstzinnige toets wordt bespeeld.

Op vrijdagavond 19 juli zal de Schildweek worden geopend in Paviljoen Boei 12 door Adriaan Hoogendoorn burgemeester van Midden Groningen. Aansluitend zal de prominenten race worden verzeild. Vanaf zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren.

Er wordt gezeild in allerlei klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser. Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Schakel en Laser standaard aan de start verschijnen.

Nieuw deze Schildweek is dat men de samenwerking is aangegaan met Surfcenter.nl om de Windsurfers te betrekken bij de Schildweek. In het weekend zullen zo’n veertyig Windsurfers aan de start verschijnen.

Naast alle zeilwedstrijden op het meer is het s ‘avonds tijd voor vertier. De ondernemers rond het Schildmeer hebben een echt feestprogramma in elkaar gezet, met veel live-muziek en natuurlijk Art Carnivale.

No Replies to "74e editie Schildweek samen met Art Carnivale"