Charlotte Doddema tweede op EK

Charlotte Doddema uit Noordbroek, lid van de Fivelcrossers uit Appingedam, is afgelopen weekend als tweede geëindigd tijdens het Europees kampioenschap BMX in Letland afgereisd. Ze haalde daar een keurige tweede plaats.

Doddema ging naar het EK BMX om haar skills te meten met de BMX-top van Europa. Ze reed sterk haar manches om zich te plaatsen voor de finales. Het was even spannend toen Doddema in de derde manche, aan kop rijdend, in een bocht onderuit gleed. Ze wist haar fiets bijtijds op te pakken en de manche uitrijden. Ondanks de val wist ze zich toch voor de finale te plaatsen.

Na het vallen van het starthek in de finale was Doddema meteen voor in het veld te vinden. Het lukte haar net niet om de Letlandse Ramona Bare te verschalken voordat ze over de finishlijn kwam. Daarmee behaalde de Noordbroekster (links op de foto) een prachtige tweede plaats op het EK. Eind deze maand zal ze samen met enkele andere rijders van de Fivelcrossers op het WK in Zolder (België) uitkomen.

No Replies to "Charlotte Doddema tweede op EK"