Fleur Medema in top tien bij Eurocup

In ruitersportcentrum Het Keelven in Someren is afgelopen weekend de Eurocup van de FEQHA (Federation of European Quarter Horse Associations) gehouden. De organisatie van de tweejaarlijkse Eurocup Show lag in handen van de NQHA (Nederlandse Quarter Horse Association).

Fleur Medema, voor Nederland geselecteerd op basis van prestaties van ruiter en paard, is met het Nederlandse team op een uitstekende vijfde plek geëindigd. Tijdens de Eurocup hebben er tien teams uit acht verschillende landen meegedaan. Individueel heeft Medema met haar fantastische quarterhorse BQ Blind Date het gepresteerd om in dit internationale startveld in de onderdelen Ranch Riding (veelzijdigheid, gewillig, gehoorzaam en controleerbaar op werksnelheid), Western Riding (vloeiende galopwissels) en in de Reining (spins, wissels, cirkels en sliding stops) in de top tien geplaatst te worden.

Op vrijdag hebben ze samen, tijdens de AQHA show, in de Ranch Riding 76 punten gescoord. Dit is een ongekend hoge score. Medema en haar 18-jarig toppaard beleven momenteel een geweldig sportjaar (foto: Wilma Gerritsen).

No Replies to "Fleur Medema in top tien bij Eurocup"