Hoofdklasser ZVV Delfzijl durft omhoog te kijken

Zvv Delfzijl, dat vorig seizoen helaas op het nippertje niet wist te promoveren naar de Topklasse is ook volgend seizoen ingedeeld in de hoofdklasse I. Dat betekent dat de ‘Pantheras’ onder leiding van de nieuwe trainer/coach Wasim El Baroudi een aantal bekende ploegen terug zullen zien.

Wasim El Baroudi heeft ervaring als zaalvoetballer op eredivisieniveau bij onder anderen Leekster Eagles en zvv Avanti en hoopt de jonge ploeg individueel en als team verder te ontwikkelen. De 34-jarige Groninger heeft voor minimaal een jaar getekend.

De hoofdklasse I bestaat in het seizoen 2019/2020 naast zvv Delfzijl uit de ploegen GSFV Drs. Vijfje 2 (Groningen), SC Flamingo 2 (Leeuwarden), Futsal Marum, Futsal Winsum 2, zvv Grijpskerk, LTC 2 (Assen), Real Camaradas (Zuidhorn), Usquert, Leekster Eagles 3 (Leek) en Inter Maluku (Haren).

Binnen de ZVC (bedrijven/vrienden-competitie) heeft men een Youth Academy-team opgericht. Dit is een talententeam voor JO17. Op deze manier hoopt men talenten uit Delfzijl en omstreken op jonge leeftijd laagdrempelig met zaalvoetbal kennis te laten maken en continu voor doorstroming van spelers naar de bondsteams zorg te dragen.

Bij ZVV Delfzijl is het beleid om geen betaalde spelers aan te trekken maar om zelf spelers op te leiden tot het gewenste niveau. Met de aanstelling van El Baroudi heeft men de beschikking over een trainer met ruime ervaring in het zaalvoetbal op niveau. Hij zal dit op de spelers van de Delfzijlsters proberen over te brengen. Uiteindelijk is het doel van zvv Delfzijl om de komende jaren uit te groeien tot een gezonde en stabiele Topklasser.

No Replies to "Hoofdklasser ZVV Delfzijl durft omhoog te kijken"