Matthijssen en Mollema prolongeren Europese titel

Op je verjaardag je Europese titel prolongeren. Een mooi uitgangspunt en een droom die bewaarheid werd. Het overkwam bakkeniste Sandra Mollema uit Delfzijl. Samen met haar maatje William Matthijssen uit Alteveer bleek het zijspanduo zondagmiddag andermaal de allerbeste van Europa te zijn. Het betekende de vierde Europese titel op rij en dat is geen sinecure, in welke tak van sport dan ook.

Op de baan van Eenrum bleek het duo ongenaakbaar. De vier heats voorafgaande aan de A-finale werden allemaal winnend afgesloten en ook in de allesbeslissende race bleef het kampioenskoppel iedereen voor. Vanzelfsprekend ging dat niet, want de start was allesbehalve vlekkeloos. Na een paar ronden liet het koningskoppel echter zien dat er op hen geen maat staat. Een meer dan verdiend applaus viel hen vervolgens tijdens de ereronde ten deel.

Wilfred Detz en Wendy Arling hadden zich dankzij drie tweede en een eerste plaats in de heats eveneens van een ticket voor de A-finale weten te verschaffen. Daarin eindigden ze als vierde, voor het derde Nederlandse koppel Sven Holstein en Bonita van Dijk. De uitslag van Eenrum luidt als volgt:

Naam               Punten   A-finale
 1. Mathijssen/Mollema        20 punten   (1)     
 2. Markus Venus/Markus Heiss    15 punten   (2) 
 3. Mitch Godden/Paul Smith     18 punten   (3) 
 4. Wilfred Detz/Wendy Arling    17 punten   (4) 
 5. Sven Holstein/Bonita van Dijk  14 punten   (5) 
 6. Josh Goodwin/Liam Brown      9 punten   (6) 
 7. Shaun Harvey/Danny Hogg      4 punten  
 8. Dave Carvill/Dennis Smit     5 punten  
 9. Mike Frederiksen/Steven Grandt  8 punten  
10. Natasha Bartlett/Kim Kempa    5 punten  
11. Aaron Vale/Stephen Vale      0 punten  
12. Oliver Möller/Dana Frohbös    0 punten  
13. Raphael San Milan/Benedikt Zapf  0 punten

No Replies to "Matthijssen en Mollema prolongeren Europese titel"