Veel thuisduels voor regioclubs in eerste speelronde

Voetbalbond KNVB heeft de nummering bekend gemaakt van de klassen in het amateurvoetbal. Mede daardoor weten clubs nu niet alleen tegen wie ze komend seizoen moeten spelen, maar ook wanneer dat is. Onderstaand bieden we u een overzicht van de eerste speelronde en een aantal derby’s om naar uit te kijken.

Eersteklasser Winsum begint op zaterdag 21 september met een thuiswedstrijd tegen Olde Veste ’54, een oude bekende van afgelopen seizoen. De duels toen leverden uit een 0-2 overwinning op voor de ploeg van trainer Bert Vos. In eigen huis werd echter met dezelfde cijfers verloren.

SV Bedum zal het deze competitie een stapje lager moeten doen en komt daar onder andere NEC Delfzijl tegen. De eerste confrontatie tussen beide ploegen is echter pas op zaterdag 9 november als de Havenkanters op bezoek in Bedum komen. NEC Delfzijl neemt het in de eerste speelronde in eigen huis tegen Gramsbergen op en DZOH zal op bezoek bij SV Bedum tot succes moeten zien te komen.

Met vier vertegenwoordigers is de 3e Klasse C er dit seizoen ook eentje om in de gaten te houden. Gaat bijvoorbeeld SC Loppersum daarin opnieuw een poging doen om een prijs te pakken? En Wat doet het gedegradeerde Omlandia tegen bijvoorbeeld de regiovertegenwoordigers Noordwolde en Holwierde? Het kwartet speelt de eerste competitieronde thuis.

Holwierde ontvangt Grijpskerk, Noordwolde krijgt bezoek van Groen Geel, Omlandia neemt het in Ten Boer op tegen Helpman en SC Loppersum kan zich voorbereiden op een ontmoeting met Velocitas. De eerste derby staat gepland voor 5 oktober als Holwierde op bezoek gaat bij Omlandia.

Met acht regionale vertegenwoordigers is de 4e Klasse C een van de meest interessante competities van het aanstaande seizoen. Daarin bevinden zich ook het gedegradeerde DVC Appingedam en promovendus GEO. En het is op de eerste speeldag meteen raak.

De Garmerwolders nemen het in de eerste speelronde op tegen thuisclub SIOS en RZ Baflo ontvangt het Leenster FC LEO. Een mooie confrontatie kan ook de thuiswedstrijd worden die SV De Heracliden tegen DVC Appingedam speelt. Poolster ontvangt op sportpark Oldencate ON Roden en Middelstum reist af naar Groningen om Lycurgus te bestrijden.

In een klasse van veertien teams maar liefst negen vertegenwoordigers terug vinden is eveneens niet mis. Het is dan ook niet zo gek dat er in 5D waarschijnlijk meteen met sportief vuurwerk zal worden gesmeten. Stedum krijgt in eigen huis met degradant Corenos te maken. Het naar de zaterdag verhuisde Warffum ontvangt Ezinge en wat dacht u van de thuiswedstrijd die het Zandeweerster ZEC tegen buurman Noordpool UFC speelt?

Het Zoutkamper Zeester mag zich, na de mislukte poging om te promoveren, eveneens gelukkig prijzen met alle regionale uitstapjes. De ploeg uit het vissersdorp begint echter in Groningen tegen DIO. Het gedegradeerde De Fivel ontvangt Oosterparkers en SV TEO neemt het op eigen veld tegen Groninger Boys op.

In 5E bevindt zich een kwintet ploegen die we deze voetbaljaargang met meer dan normale aandacht zullen volgen. Dat zijn achtereenvolgens SC Scheemda, SGV, de zaterdagtak van Siddeburen, VVS Oostwold en Wagenborger Boys. Ook hier begint de competitie met een interessante confrontatie. SC Scheemda krijgt dan namelijk Siddeburen op bezoek. SGV verkast van Schildwolde naar Haren, Veendam ’94 ontvangt VVS Oostwold en Wagenborger Boys neemt het in eigen huis op tegen BATO.

Op zondag zijn de clubs wat dunner gezaaid. In de derde klasse (3B) treffen we alleen Siddeburen aan. Dat mag ook met een thuiswedstrijd beginnen en wel tegen oude bekende HSC. In de 4e Klasse C zal veel aandacht uit gaan naar promovendus Farmsum, dat overigens samen met Eenrum de enige regionale inbreng vormt. Beide ploegen komen elkaar op zondag 3 november voor het eerst tegen en wel op het sportpark van de Farmsumers. De aftrap van het seizoen vindt voor Farmsum plaats op bezoek bij PJC, terwijl Eenrum thuis tegen Engelbert tot succes zal proberen te komen.

En dan is er tenslotte nog de 5e Klasse D, waarin ploegen als Woltersum, WEO, het in het standaardklasse teruggekeerde Usquert, Oldambtster Boys en Kloosterburen zullen optreden. Om met de laatstgenoemde ploeg te beginnen, Kloosterburen gaat op bezoek bij Woltersum in de eerste speelronde terwijl Usquert op eigen veld tegen Drieborg voor een goed debuut moet zien te zorgen. Oldambtster Boys staat een uitwedstrijd tegen Froombosch te wachten en het Woldendorper WEO reist af naar DWZ.

Er valt kortom meteen tijdens het eerste competitieweekeinde weer voldoende te beleven. Duels om naar uit te kijken na een betrekkelijk rustige periode. Wat de werkelijke krachtsverhoudingen zijn valt na een speelronde nog niet te zeggen. Daarvoor zullen de competities een eindje op weg moeten zijn. Dat het hoe dan ook weer een interessante voetbaljaargang gaat worden, staat echter wel vast (foto’s: archief EemsmondSport).

No Replies to "Veel thuisduels voor regioclubs in eerste speelronde"