Sjors Dekker wint tropische editie Rondje Ziel

Sjors Dekker is zondag winnaar geworden van de vierde editie van de wielerronde van Delfzijl, oftewel het Rondje Ziel. De renner van NWVG/Nijwatrucks kwam na 1.52.47 uur juichend over de finish.

Het was heerlijk vertoeven langs het parcours door de havenplaats. De zomer liet zich van zijn beste zijde zien en joeg de temperaturen op richting tropische waarden. Dat maakte dat toeschouwers niet alleen van het weer konden genieten, maar ook van de voorbij suizende renners die zich in grote getale aan de start kwamen melden. De organisatie had alle reden om tevreden te zijn. Dat was vorig jaar wel anders, toen de ronde grotendeels verregende en de toeschouwers ook nog eens verstek lieten gaan.

Joakim Zuidema (1.32.39 uur) schreef het Delfzijlster rondje voor de tweede keer op zijn naam. Hij ontsnapte met nog drie renners al na twintig kilometer aan de aandacht van de rest van het veld. Arthur Helder eindigde als tweede in 1.32.40 uur en Heini Koornberg werd derde (1.32.40) bij de Amateurs/Junioren omdat hij de tijdwaarneming een fractie later liet stoppen dan Koornberg.

De zege in de Sportklasse werd opgeëist door Jan Hekman in een tijd van 1.23.32 uur. Hij bleef Marcel Weinans (2) en Peter de Weert voor (3). Het onderlinge verschil tussen beide heren was met het blote oog niet te meten.

Bij de dames was het tot aan de meet onduidelijk wie de rapste zou zijn. Uiteindelijk wist Floor Weerink (RmdHGroningen) haar voorwiel als eerste over de finishlijn te drukken. Zij deed dat na 1.16.05 uur. De jump was net genoeg om Willemiek Meinders voor te blijven. Het verschil bedroeg op de streep slechts 0,2 seconden. Paulien Koster werd derde in 1.16.06 uur.

Bij de eliterenners viel de spanning al vrij snel weg toen Dekker, Weening en Prinsen op avontuur gingen. Ze wisten een gaatje te slaan en lieten het peloton in vertwijfeling achter. Kennelijk leefde men in de grote groep met de gedachte dat de koers nog wel zou ontbranden. Het vuurtje was echter door het drietal aangestoken en de vluchtpoging zou succesvol blijken te zijn.
Dekker bekroonde daarmee een prima weekend, want een dag eerder was hij al derde geworden tijdens de ronde van Harkema. In Delfzijl was de krachtsexplosie van Dekker teveel voor zijn medevluchters Andries Weening (2) en Mark Prinsen (3).

No Replies to "Sjors Dekker wint tropische editie Rondje Ziel"