Lastige start korfballers DWA/Argo

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe veldseizoen was voor de korfballers van DWA/Argo zaterdag een feit. De ploeg komt na het kampioenschap van vorig seizoen uit in de tweede klasse. Zaterdag werd meteen gestart met een derby, want Hoogkerk kwam op bezoek in Winsum. Na een ruststand van 8-11 in het voordeel van het uit de eerste klasse gedegradeerde Hoogkerk, wist die ploeg aan het langste eind te trekken en met 12-20 te winnen.

Er waren voor de ouverture een paar wijzigingen binnen de basisacht van trainer-coach André Pettinga. Door een langdurige polsblessure van Natasja Schuuring, vervangt Yarin Smedema haar. Ook Gert-Jan Stulp behoort tegenwoordig tot de basisacht. Hij neemt de plaats in van Benjamin Pestoor die heeft aangegeven even een stap terug te willen doen.

Hoogkerk wist de score te openen en in de eerste fase werd er aan beide kanten weinig gescoord. De stand liep van 0-2 naar 2-2 en van 2-3 naar 5-5. Een spannende eerste fase voor beide ploegen. DWA/Argo moest aansluiting houden, anders had het meer moeite om bij te blijven. Na een stand van 5-7, wist Hoogkerk uit te lopen naar 6-10 en uiteindelijk bij het rustsignaal stond de tussenstand op 8-11.

In principe was nog niets aan de hand voor DWA/Argo dat op dat moment een achterstand had om weg te werken. De doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van Yarin Smedema en Lisette Hamminga (2x), Karen Oostmeijer, Sam Pestoor, Tom van der Laan en Gert-Jan Stulp (1x).

Na de rust was het Hoogkerk dat het gat van de korf vaker vond en de kansen goed wist af te ronden. De gasten liepen uit naar 8-16 en DWA/Argo kon het niet meer bijbenen. DWA/Argo had zichtbaar moeite met het afronden van haar kansen, waar Hoogkerk deze juist wel wist af te benutten. Dit was in de wedstrijd een duidelijk zichtbaar verschil tussen deze twee ploegen. Een ploeg die van ver bovenaf was gekomen en een ploeg die net omhoog komt.

Lisette Hamminga wist de 9-16 te scoren en Nick Brandsma maakte voor zijn ploeg de laatste drie treffers. Dit was helaas te weinig om uit dit duel punten te behalen. Een wedstrijd waarvan geleerd kan worden. Komend weekeinde gaat DWA/Argo op bezoek bij Noordenveld. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan in Roden.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Lisette Hamminga (3x), Yarin Smedema (2x), Tom van der Laan, Sam Pestoor, Karen Oostmeijer en Gert-Jan Stulp (1x).

No Replies to "Lastige start korfballers DWA/Argo"