Artemissers komen weer goed voor de dag

Leden van Loopgroep Artemis uit Winsum zijn het afgelopen weekend actief geweest in Zandeweer, Winschoten en Urk-Emmeloord. Met een tweede plaats voor Gonny Houtman bij de vrouwen en een derde plaats voor Ricardo Damminga op de 4 mijl in Zandeweer, kwam Artemis weer goed voor de dag.

De IJsvereniging Vooruit en de Sportvereniging DIOS organiseerden zondag in Zandeweer voor de derde keer een 2 en 4 mijlenloop voor canicrossers (hardlopers met aangelijnde honden) en hardlopers. Een kleinschalige recreatieve loop in de meest eenvoudige uitvoering. Er was een ronde van 2 mijl door, maar hoofdzakelijk buiten het dorp Zandeweer uitgezet, die een of twee keer diende te worden afgelegd. Hoewel de organisatie deze loop van de zaterdag naar de zondag had verplaatst en in de regionale media had aangekondigd, waardoor er op honderd deelnemers werd gerekend, viel de opkomst met totaal ongeveer 75 lopers tegen.

Artemis telde op de ruim 4 mijl drie deelnemers. De aanwakkerende wind hadden de lopers veelal tegen. Ricardo Damminga uit Baflo werd bij de mannen derde in 28.22 minuten. Gonny Houtman uit Winsum klasseerde zich bij de vrouwen als tweede in 33.18 minuten. Marianne Waterman noteerde 45.02 minuten. De tijden zijn zelf-geklokt en deze moesten door de lopers zelf op lijsten worden geschreven om tot een klassering te komen.

De Stichting Ultraloop Winschoten organiseerde zaterdag onder prachtige weersomstandigheden traditiegetrouw de Run van Winschoten. Vaste onderdelen van deze Run zijn de NK 100 kilometer, de 50 kilometer en de 10 x 10 kilometer estafette. Deze afstanden worden gelopen op een 10 kilometer lang verkeersvrij stratenparcours door Winschoten en Heiligerlee. Op de 100 kilometer haalden 56 atleten de eindstreep. Op de 50 kilometer finishten 83 atleten. Aan de estafette namen 175 teams deel tegen nog 198 teams in 2018.

Artemis telde slechts vier deelnemers. Heel anders dan in het verleden toen onder de bezielende leiding van Jan & Joke de Graaf eens zes estafetteteams acte de presence gaven. Gerik Mik uit Sint Annen kwam uit op de 50 kilometer. Hij klokte op deze afstand een tijd van 5.57.02 uur en werd hiermee 81e overall. Willem Hofman uit Winsum, in de voorbereiding op de Berenloop Marathon op Terschelling in november, startte eveneens op de 50 kilometer met als doel hiervan 30 kilometer te volbrengen. Hij noteerde voor deze 30 kilometer een keurige tijd van 2.38.25 uur.

In de uitslagen van de 10 kilometer estafette staan Peter van Ooijen uit Warfhuizen met een tijd van 54.48 minuten en Claudia van der Muil uit Den Andel in 1.05.40 uur.

Garco van den Berg uit Uithuizen is vanwege zijn werk een jaarlijkse deelnemer aan de Fish Potato Run. Deze run over 8 Engelse mijlen (12,8 kilometer), die zaterdag onder prima weersomstandigheden werd gehouden, is een wedstrijd in lijn van Urk via Tollebeek naar Emmeloord. Van den Berg noteerde bij de mannen 45 plus een tijd van 56 minuten rond. Hij werd hiermee 25e in een veld van 144 deelnemers (foto: Toli Schanssema).

No Replies to "Artemissers komen weer goed voor de dag"