Valse start van gehavend DRC Phoenix

De rugbyers van DRC Phoenix zijn dit seizoen niet overtuigend begonnen. De openingswedstrijd tegen het altijd sterke Groninger studenten werd met duidelijke cijfers (60-7) verloren. De onervaren ploeg wist zich in de tweede helft enigszins te herpakken maar kon weinig meer aan de grote achterstand veranderen.

Door het ontbreken van een aantal vaste waarden waren de coaches genoodzaakt om een nog jonger en onervaren team op te stellen dan het afgelopen seizoen vaak het geval was. De tegenstander was het altijd sterk spelend team van de Groninger studenten GSRC. De Stadjers staan sinds jaar en dag bekend als een team dat een hoog tempo rugby speelt met altijd een aantal ervaren buitenlandse spelers.

Vanaf het startsignaal werd al duidelijk dat het vooral GSRC was wat de klok sloeg. De Groninger studenten speelden beter en hadden het meeste balbezit. De jonge ploeg van Phoenix wist echter lang vol te houden. Echter toen halverwege de eerste helft de score werd geopend ging het ook even snel.

De tweede helft wist Phoenix zich enigszins te herstellen. Na een aantal goede fasen was het uiteindelijk de pijlsnelle Jaimy Portier die de enige try van de middag voor Phoenix wist te maken. Aan het wedstrijdverloop kon dit echter weinig veranderen. GSRC wist uiteindelijk met 60-7 te winnen van Phoenix. De mannen uit Delfzijl zullen zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Tegenstander is dan rugbyclub de Bulldogs uit Almere.

No Replies to "Valse start van gehavend DRC Phoenix"