Fivelcrossers ijzersterk in Apeldoorn

De BMX-ers van de Fivelcrossers uit Appingedam waren afgelopen weekeinde te gast in Apeldoorn voor het Gelders kampioenschap. In de verschillende klassen werd er gestreden om de felbegeerde kampioenstrui. De Fivelcrossers waren vertegenwoordigd door tien BMX-ers die met elkaar een leuke, gezellige dag beleefden. En at belangrijker was, maar liefst vier Fivelcrossers wisten een kampioenstrui te bemachtigen.

Sem van Dijken wist alle manches en de finales op zijn naam te zetten en werd hiermee de absolute nummer een in zijn leeftijdsklasse jongens 6 jaar. Luca de Rooy reed ook ijzersterk en wist zich net als Van Dijken ook direct te plaatsen voor de finalerondes. Hij werd eerste in zijn klasse jongens 7 jaar.

Uiteraard gingen ook de twee dames voor de titel. Aniek Bouwman, die in de klasse meisjes 14 en 15 jaar uit kwam, wist alle manches op haar naam te schrijven en werd de absolute topper in de finale. Charlotte Doddema finishte in de manches een keer als eerste en twee keer tweede waardoor ook zij rechtstreeks een finaleplek wist te bemachtigen. Daar startte ze haar concurrenten eruit en wist als eerste te eindigen in de klasse meisjes 8 en 9 jaar.

Komend weekend is er weer een Provinciaal kampioenschap, deze keer in Twente. FCC de Fivelcrossers wenst haar leden en alle andere bmx-ers een mooie en bovenal sportieve wedstrijddag (eigen foto’s).

No Replies to "Fivelcrossers ijzersterk in Apeldoorn"