Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week vertoont zijn eerste gaatjes. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden die met name op zondag slecht waren. De overvloedige regenval zorgde er voor dat Woltersum, Farmsum en Oldambtster Boys hun wedstrijd afgelast zagen worden. Voor het overige waren ze er wel weer. Zwaarbevochten overwinningen, verrassende uitslagen en in sommige gevallen een ongenadig pak slaag.

We beginnen zoals gewoonlijk met de voor onze regio hoogst spelende club en dat is vv Winsum. In de 1e Klasse E wisten de mannen van trainer Bert Vos, op bezoek bij Noordscheschut een nipte zege uit het vuur te slepen. Beide teams waren de competitie met een overwinning gestart, waarbij Balk en Olde Veste ’54 opzij werden gezet.

Het duel was met name voor de pauze verre van goed en ontbrandde pas na de doelwisseling. Uit een voorzet van Rogier Krohne wist Thomas Kauw doelman Wiebe Zinger te verschalken: 0-1. De thuisclub probeerde daarna wel de gelijkmaker te forceren, maar dat ging allesbehalve overtuigend. Het was dat Danny Bouwman een foutje van doelman Wouter Meijer verzuimde af te straffen, anders was het duel waarschijnlijk in een remise geëindigd. De sluitpost kreeg een bal niet onder controle en bood Bouwman de mogelijkheid om de rebound binnen te schieten. De inzet verdween echter naast.

NEC Delfzijl heeft zich in 2J goed gerevancheerd voor de valse competitiestart tegen Gramsbergen. De uitwedstrijd tegen DZOH werd winnend (1-2) afgesloten dankzij twee treffers van Samir Ennaciri. Namens de gastheren had Tim Aasman de score weten te openen. De Drenten eindigden het duel overigens met tien man. SV Bedum ging net as vorige week onderuit. Nu werd met 2-1 verloren van De Griffioen. De Bedumer eer werd gered door Wilco Stolwijk.

In 3C kreeg Omlandia een gevoelige tik op de neus van promovendus FC Zuidlaren. Robin Wolters en Bas Boersma scoorden ieder twee keer, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald. Het verlies kreeg nog een rood randje door de veldverwijzing van Jan Oosterbeek. Noordwolde verloor in deze klasse de uitwedstrijd tegen Helpman met 4-2. Namens de geelzwarten scoorden Jesse Hijlkema en Lucas Rasker. Holwierde tenslotte zal nog wel een terug hebben gedacht aan het afgelopen seizoen toen men met maar liefst 13-0 op de broek kreeg van Groen Geel. Nu was het Velocitas dat de ploeg van trainer Eddy Tuik een fikse draai om de oren gaf: 9-0. En nu we het toch over Groen Geel hebben, dat moest in eigen huis met 1-2 buigen voor SC Loppersum. Joris Jurna en Rik Buikema waren trefzeker voor de Lopsters.

DVC Appingedam keek in 4C lange tijd tegen een achterstand aan in het thuisduel tegen Lycurgus. De Stadjers verloren een week eerder van Middelstum, maar waren nu kennelijk van plan om zich niet nog een keer de kaas van het brood te laten eten. Hein Wuite droomde al van het predikaat matchwinnaar, maar werd in het slotstuk van de wedstrijd wakker geschud door een voltreffer van Ronald Hund: 1-1. Daar zou het ook bij blijven. SV De Heracliden herstelde zich goed van de nederlaag tegen de Damsters. De ploeg van trainer Raymond Scholtens wist thuisclub Amicitia VMC met 2-3 aan de kant te zetten. De goals werden gemaakt door Yuri Jaarsma, Frank de Boer en Martijs Delker.

Het vorig seizoen sterk spelende RZ Baflo beleeft een mindere competitiestart. Vorige week werd met 0-2 van FC LEO verloren, nu bleef het Garmerwolder GEO in eigen huis de baas. Paulus Camara en Ferry Stollenga troffen het nylon voor de gastheren, Chris ten Boer deed dan namens de Bafloërs. De Fivel heeft ondervonden dat degraderen niet per definitie betekent dat je het een klasse lager wel wat gemakkelijker zal krijgen. Gastheer Groninger Boys liet de ploeg uit Zeerijp met een 3-1 nederlaag achter. Namens de Riepsters scoorde alleen Rindert Havinga.

Te weinig scherpte voor de goal zorgde er voor dat Zeester op eigen veld in het eerste bedrijf tegen Stedum tot slechts één treffer wist te komen. Na de thee deden de Zoutkampers het een stuk beter en liepen ze uiteindelijk simpel weg naar een 5-0 eindstand. Na de verliespartij van een week eerder tegen Corenos hebben de Stedumers inmiddels elf tegentreffers geïncasseerd. Namens de mannen uit het vissersdorp scoorden Vince van der Veen en Chris Noordhof ieder twee keer. Ook Henri Nienhuis deed een duit in het zakje. Noordpool UFC en Warffum wisten elkaar in evenwicht te houden. Op het Uithuizer kunstgras kwamen de ploegen een 2-2 remise overeen. Namens de thuisclub waren Jos Klip en Sam Doornbos Clevering succesvol. Roel Klinkhamer zette zijn handtekening onder de beide Warffumer treffers.

Het Zandeweerster ZEC moest zijn meerdere erkennen in Ezinge. Nick Rosema scoorde voor de pauze en Dennis Abbas wist vlak voor tijd de definitieve beslissing te forceren: 2-0. En is er nog Corenos, dat afgelopen seizoen eveneens degradeerde, maar tot nu toe wel een goede start meemaakt. Na Stedum (1-6) werd nu met 3-1 van het Ten Poster SV TEO gewonnen. De openingstreffer kwam vanaf de penaltystip tot stand nadat Joran Knot was aangetikt. Jordan Muller besloot het klusje op zich te nemen en schoot de Roodschoulsters naar 1-0. Na geknoei in de defensie van SV TEO tilde Joran Knot de tussenstand naar 2-0.

Het daarna slordig spelende Corenos mag van geluk spreken dat SV TEO verzuimde iets terug te doen. Terwijl de gasten ook na de niet zuinig genoeg met de kansjes omgaan en Corenos het duel niet in het slot lijkt te willen gooien, tikt de klok traag verder. In de 86e minuut laat Aalderd Duinkerken ene prima lob van zijn voeten vertrekken en zorgt met deze beauty voor het slotakkoord. Dat denkt hij althans, want niet veel later scoort Emiel Kruger 3-1 en dreigt het zelfs nog even penibel te worden voor de thuisclub. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa houdt het echter droog en dus hebben zijn mannen na twee duels de volle buit op zak.

In de 5e Klasse E wist SGV op eigen terrein met 2-0 van Wagenborger Boys te winnen. Jos Hoeksema en Robert Kluppel waren de doelpuntenmakers. Het Oostwolder VVS moest zijn meerdere erkennen in SC Scheemda, dat door insiders als titelkandidaat wordt bestempeld. De Scheemder supporters zagen Danny Blaauw, net als een week eerder, drie keer scoren. Jeroen Brul trof het nylon voor VVS: 1-3. De zaterdagtak van Siddeburen ging met 1-2 onderuit in het duel met Damacota. Max Bulthuis was de enige die namens de thuisclub wist te scoren.

In het zondagvoetbal kon er een overwinning worden genoteerd voor het in 3B voetballende Siddeburen. Wilbert Lambeck, Julian Pot en Gialt Faber zorgden voor de drie treffers van de Siddebuursters, die het duel overigens met tien man moesten uitspelen vanwege een rode kaart.
Promovendus Farmsum bleef in 4C werkeloos aan de kant staan en kon toekijken hoe onder andere competitiegenoot Eenrum met een 2-2 op zak uit Gieterveen vertrok. Dat duel was halverwege gevorderd en niets wees er op dat de Eenrumers ook maar een punt aan de tweestrijd zouden overhouden. Op dat moment stonden de gastheren namelijk op 2-0. Eenrum liep met name in het eerste bedrijf achter de feiten aan. Het duurde tot een kwartier na de theepauze alvorens men iets terug wist te doen Tim Spijk scoorde koppend 2-1 en er gloorde ineens weer iets van hoop in de Eenrumer harten. Na driekwart wedstrijd was de achterstand weggepoetst toen Sam Hanenburg doeltreffend wist uit te halen en de 2-2 tegen het nylon wist te jagen. Dat zou tevens de eindstand worden.

In de kelderklasse van het zondagvoetbal (5D) werden de wedstrijden van Woltersum en Oldambtster Boys afgelast. Het Woldendorper WEO kwam wel aan voetballen toe. Op eigen veld werd simpel afgerekend met nieuwkomer Usquert. Dat sloeg vorige week verrassend toe in het duel met Drieborg (4-1), maar kreeg nu met maar liefst 6-0 op de broek van de ploeg die tot de titelkandidaten wordt gerekend. Namens de Woldendorpers scoorden Daniël Boekee, Wouter Slager, Jan Meijerhof, Alexsander Klok en Niels Jansen (2). Kloosterburen tenslotte verloor op eigen veld met 3-4 van Nieuweschans. Namens de gastheren wisten Olger Jonker, Rick de Schutter en Niels Bolt het net te vinden (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"