Farmsum 3 wint in kletsnat Zoutkamp

Het derde elftal van Farmsum moest zondag in Zoutkamp tegen Zeester 2 aantreden voor de kraker in de 6e Klasse-12. Het had stevig geregend in de voorgaande nacht en ook nu was het allesbehalve droog. Een afgelasting lag voor de hand, maar in Zoutkamp had men er alles aan gedaan om het duel door te laten gaan en dus toog een vijftiental Farmsumers naar de andere kant van de provincie. Niet zonder succes, want er werd een 1-2 overwinning geboekt.

Vanwege de regenval was in goed overleg besloten de warming-up gedeeltelijk af te gelasten en was het wachten op de scheidsrechter voor het beginsignaal. Farmsum begon als een wervelwind aan de wedstrijd en het kreeg verscheidene kansen maar zoals het Farmsum 3 betaamt, werden die vakkundig om zeep geholpen.

In de veertiende minuut was het rechtshalf Rudie Awater die de bal strak voor gaf en was het een Zoutkamper verdediger die de bal voorbij de eigen doelman schoot voordat spits Frank Oosterhuis dat kon doen: 0-1. Farmsum bleef ook na de voorsprong fantastisch voetballen en de vele kansen die gemist werden, waren niet meer op één hand te tellen. Onder andere Sven Reiffers, twee keer mis voor een vrijwel leeg doel, en Kevin Trof wisten van dichtbij niet te scoren.

De gastheren kwamen er bijna niet uit maar in de 37e minuut wel op gelijke hoogte. Voorstopper Jorn Oosterbeek gleed weg op het doorweekte gras waardoor een van de Zoutkampers de bal in bezit kreeg en vervolgens vanaf een meter of achttien het doel onder vuur nam. De bal was niet zuiver geschoten maar toucheerde de hand van de opgekrabbelde Oosterbeek en maakte een dermate rare curve dat keeper Kevin Meertens aan de grond stond genageld en de bal alleen maar achterna kon kijken: 1-1.

Na de rust kwam Albert Schreuder in het veld. Hij voetbalde zondag precies 563 dagen in het shirt van Farmsum, tevens zijn eerste dagen in een voetbalshirt omdat hij nou eenmaal een heel erg late bloeier is en nooit eerder had bedacht dat voetbal weleens zijn roeping zou kunnen zijn. Een wedstrijd winnen was hem nog nooit gelukt.

Schreuder verscheen als rechtsback en kreeg, gereed voor de hervatting, een kleine doodschrik. Zijn directe tegenstander was een klein mannetje met de voetbalnaam Mauro. Alles deed vermoeden dat deze speler weleens de ochtend van Schreuder zou kunnen verpesten. Na een zevental minuten bleek dat de Zoutkamper geen pepernoot wist te raken en het zag er naar uit dat Schreuder zijn directe tegenstander de gehele tweede helft de baas zou zijn en dat was het geval.

De tweede helft leek het van beide kanten niet echt meer op voetbal. Dat kwam zowel door de regen, het veld als de spelers. Het spel golfde letterlijk op en neer maar zou toch een winnaar krijgen. Op een meter of vijfentwintig van het doel werd een vrije trap aan Farmsum toegekend. De bal werd voor het Zoutkamper doel geslingerd en kwam in de kluts voor de voeten van Frank Oosterhuis. Hij benutte het buitenkansje: 1-2.

De rest van de wedstrijd bleef slordig en leek meer op ploeteren dan op voetbal. Gelegenheidscoach Maikel Mannes probeerde dit om te draaien door de van een blessure teruggekeerde Kevin Knol in te brengen en dat leek succesvol te zijn, ware het niet dat Knol na 171 seconden weer geblesseerd uitviel en het niveau weer terugviel naar het peil van voor zijn invalbeurt.

Echte kansen kwamen er niet meer en dat was vooral te danken aan de uitstekend spelende laatste man Nick van der Berg. In de 75e minuut moest er nog een ruzie gesust worden. Niet door onvriendelijkheden tussen spelers van beide kampen maar door het linkerbeen en het rechterbeen van rechtshalf Stass Jansema. Beide benen konden het maar niet eens worden over welke richting er moest worden opgegaan en lagen een paar keer flink met elkaar in de knoop. Dit tafereel duurde ongeveer een kwartier en toen beide benen de onderlinge communicatie weer op regel hadden, vond de uitstekend fluitende scheidsrechter het genoeg en stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

Farmsum 3 won dus ook zijn tweede competitiewedstrijd, heeft na twee wedstrijden nog de volle buit en staat fier aan kop. De laatste keer dat Farmsum 3 aan kop stond was op 24 Mei 2009. Na de wedstrijd stonden er in de kantine hapjes klaar voor beide elftallen en bleken de mannen uit Zoutkamp fantastische gastheren te zijn. De wedstrijd gaat vooral de historie in als de eerste voetbalwedstrijd die Schreuder winnend had afgesloten. Komend weekeinde staat de uitwedstrijd tegen Kloosterburen 2 op het programma. De aftrap is om 12.00 uur.

No Replies to "Farmsum 3 wint in kletsnat Zoutkamp"