Artemis kleurt podium in Uithuizermeeden

Met een compleet Artemis-podium bij de vrouwen 50 plus, kwam Artemis zaterdag tijdens de Eemsmondloop in Uithuizermeeden uitstekend voor de dag. Het ereschavot werd bezet door Simone Binnema uit Eenrum en de Winsumers Gea Meulema en Gonny Houtman.

De Artemis-afvaardiging bestond, evenals vorig jaar in deze loop, uit twaalf deelnemers aan de 10 kilometer en een deelnemer op de 5 kilometer. Simone Binnema was, net als vorig jaar verreweg de snelste en noteerde een keurige 45.20 minuten. Met deze tijd werd ze ook derde bij de vrouwen overall. Gea Meulema , die in 2013 haar laatste 10 kilometer wedstrijd had gelopen, werd verrassend tweede in 48.01 minuten. Gonny Houtman volgde als derde in 48.52 minuten.

Jeannet Bakema uit Loppersum, eveneens lopend bij de vrouwen 50 plus, werd achtste in 1.02.31 uur. De 1.06.22 uur van Marianne Waterman uit Sauwerd was goed voor een elfde plaats bij de vrouwen 40 plus.

Bij de Artemis-mannen was Garco van den Berg uit Uithuizen de snelste op plaats zes bij de mannen 40 plus in 42.20 minuten. Hij werd gevolgd door Ricardo Damminga uit Baflo die bij de mannen senioren in 43.11 minuten als elfde over de meet kwam. Bij de mannen 50 plus klasseerden Wim Ammeraal uit Leens, Jan Vos en Erwin Vos, beiden uit Uithuizen, en Han Korhorn uit Kloosterburen zich respectievelijk, als 10e, 17e, 18e en 21e. Hun tijden waren respectievelijk 44.43, 47.10, 47.23 en 48.52 minuten. Bert Hulsing uit Groningen liep als 16e bij de mannen 60 plus een tijd van 55.05 minuten.

Marnix van den Brink uit Groningen was te laat voor de inschrijving van de 5 kilometer. Hij besloot toch zonder startnummer te vertrekken. Op basis van zijn zelf geklokte tijd (24.08) zou hem een dertiende plaats ten deel zijn gevallen.

De Eemsmondloop kende een prima organisatie met als herinnering voor alle deelnemers een zakje aardappelen. De zesde en laatste wedstrijd van het circuit, de Ekensteinloop in Appingedam, wordt gehouden op zaterdag 19 oktober. Na afloop hiervan worden de diverse eindklassementen opgemaakt en de hieraan verbonden prijzen uitgereikt.

Op een koud en winderig Terschelling kon zondag worden deelgenomen aan een trail met keuze uit een viertal afstanden. Janneke Cazemier uit Warffum was een van de deelneemsters aan de 15 kilometer. Precies een jaar na haar 100e marathon en tien maanden blessureleed koos ze voor haar eerste optreden voor Terschelling. Het lopen van een trail is verre van eenvoudig. Bossen, strand, hoge steile duinen, mul zand en smalle ruiterpaden vormden vandaag het decor op het waddeneiland. Voor Janneke Cazemier werd een tijd van 1.57.27 uur genoteerd. De eerste stap naar meer van dit soort wedstrijden is gezet.

In het Drentse Zuidwolde werd zondagmiddag onder andere een 10 kilometer wedstrijd, bestaande uit vier rondjes van 2,5 kilometer, georganiseerd. Deze afstand kende echter met totaal 55 deelnemers, waaronder slechts negen vrouwen, een magere bezetting. Dit lag zeker niet aan het weer. Willem Hofman uit Winsum was een van de deelnemers aan de 10 kilometer. Na de eerste drie rondjes heel constant te hebben gelopen en koersend op een eindtijd van ongeveer 45.30 minuten, kon hij de laatst ronde profiteren van Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum. Stellingwerf was inmiddels als tweede overall bij de mannen gefinisht na 32.36 minuten en haasde de Winsumer vervolgens naar een elfde plaats bij de mannen 40 plus in een tijd van 44.53 minuten (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Artemis kleurt podium in Uithuizermeeden"