Wedstrijd van de week: Winsum-Oranje Nassau

In onze vooruitblik op het komend weekeinde besteden we aandacht aan het duel tussen de beide eersteklassers Winsum en Oranje Nassau. De teams van de trainers Bert Vos, oud-speler en trainer van de Stadjers, en Erwin Heerlijn treffen elkaar zaterdag op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum.

In het seizoen 17/18 werd Winsum vierde en ON als zevende ‘afgevlagd.’ Op sportpark Coendersborg in Groningen won Winsum destijds met 0-3 dankzij treffers van Tim Hoff, Rick Schaaphok en Stan Buikema. Eerder dat voetbaljaar werd het in Winsum zelfs 4-0. Toen waren Rogier Krohne, Marcel Pannekoek, Wouter Bloem en Heinze Andringa de schutters. De termen effectief en overtuigend werden na beide duels met hoofdletters geschreven. Het was het jaar dat trainer Patrick Zwart bij de Stadjers werd vervangen door Erwin Heerlijn, afkomstig van NEC Delfzijl.

In het eerste jaar dat Heerlijn aan het ON-roer stond, bereikten de oranjezwarten de tweede plaats in de eindrangschikking van de 1e Klasse E en werd er eveneens een periodetitel gepakt. ON revancheerde zich toen op eigen veld voor de nederlaag van een seizoen eerder. De Stadjers klopten Winsum met 4-0. De doelpuntenmakers waren David Voigt (2), Ruendel Martina en Fokko Kronemeijer. In Winsum, dat uiteindelijk derde zou worden en op basis van die klassering de eerste periodetitel mocht opstrijken, was het de voetballers uit de provinciale hoofdstad opnieuw niet gelukt (1-0) om tot een goed resultaat te komen. Tim Hoff werd na de gewonnen wedstrijd tot matchwinnaar gekroond.

Hoe de krachtsverhoudingen momenteel liggen wordt zaterdag misschien wel duidelijker. Winsum heeft in ieder geval alle reden om de confrontatie met vertrouwen tegemoet te zien. De Vos-brigade heeft na drie wedstrijden de volle buit weten te bemachtigen, met overwinningen op Olde Veste ’54, Noordscheschut en PKC ’83, en leidt momenteel de dans in 1E. Oranje Nassau, dat tegen de debutanten Blauw Wit ’34, SVI Zwolle en het Oostwolder Pelikaan S. speelde, heeft het zoet van de overwinning (1-3 Blauw Wit ’34) nog maar een keer mogen proeven en bezit momenteel vier punten.

Een uitgesproken topschutter is voor beide teams, zeker in dit stadium van de competitie, nog niet aan te wijzen. Met Mitchel Schievels (ON) en de Winsumers Thomas Kauw en David Albert Villalta staan er drie spelers op twee treffers. Even puur naar de resultaten van de afgelopen seizoenen kijkend staat Winsum met 3-1 voor. Maar u weet het, dat noemt men ook wel scorebordjournalistiek en resultaten in het verleden behaald bieden geen enkele garantie.

Wat de beide coaches van het treffen denken? Erwin Heerlijn: ‘Winsum is een geduchte tegenstander met een goeie mix van ervaring en jong talent. Ze hebben een trainer die ON goed kent. Hij woont bijna op het voetbalveld en is waarschijnlijk de man die de meeste trainingen van ons heeft gezien. Even alle gekheid op een stokje, beide clubs zullen niet zoveel geheimen voor elkaar hebben. Ik denk dat Bert en ik de poppetjes echt wel zo neerzetten dat er toch nog iets verrassends in de speelwijze zit. Winsum staat momenteel bovenaan en zijn dus de favoriet. Ik ga echter niet mee in de scorebordjournalistiek die gehanteerd wordt. Vier punten uit drie wedstrijden en al die andere blabla… We hebben een goede ploeg en gaan het dit seizoen goed doen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Zaterdag is gewoon een belangrijke wedstrijd en daar verheug ik me op.

Erolind Derguti zal, vanwege een schorsing, geen deel uitmaken van de selectie die Winsum gaat bestrijden. Verder ontbreken ook de geblesseerden Rick Wiersma, Niels Stenekes, Dennis Molema en Ali al Jaffar. ‘Maar geen zorg hoor, we hebben een ruime keus en er zal een fris en scherp elftal aan de start verschijnen’, aldus Heerlijn.

Een van de jonge talenten die Winsum rijk is, zal zaterdag niet van de partij zijn. De van Eenrum overgekomen David Albert Villalta moet verstek laten gaan vanwege schoolverplichtingen. Daarenegen keren Rogier Krohne en Raoul Bello weer terug in de selectie.

Trainer Bert Vos is van mening dat het voor zowel publiek als spelers een interessante ontmoeting kan worden in deze fase van de competitie. ‘Ik verwacht een spannende wedstrijd met twee ploegen die er vol voor gaan. Wij willen de koppositie graag behouden. Dat hebben we zeker in de wedstrijd tegen PKC ’83 goed gedaan. Voor het duel met Oranje Nassau hoop ik dat we de goed voetballende lijn kunnen doortrekken, al zal ON er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen. We weten wat we kunnen en zullen dat zaterdag opnieuw voor elkaar proberen te krijgen.’ (foto: archief EemsmondSport)

No Replies to "Wedstrijd van de week: Winsum-Oranje Nassau"