Beter spel maar nog geen winst voor Phoenix

Het grote verschil tijdens het duel tussen de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl en RC Feanster was in een woord te omschrijven, namelijk effectiviteit. Phoenix was de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet goed begonnen en leek zich hiervan iets te herstellen. Men wist de eigen scrum beter te houden wat meer mogelijkheden gaf om aanvallen op te zetten. Echter door slordige passes in de aanval en matig tackelen verdedigend was het RC Feanster uit Heerenveen dat uiteindelijk met 12-64 terecht wist te winnen.

Het was puzzelen voor de coaches van DRC Phoenix om dit weekend weer een team op het veld te krijgen. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen RC Feanster uit Heerenveen. De ploegen spelen al jaren tegen elkaar en kennen elkaar dan ook door en door. Op een uitstekend bespeelbaar veld was het Phoenix dat in de beginfase van de wedstrijd leek te slapen.

Knullige foutjes zorgden er voor dat goed loopwerk teniet werd gedaan. Tijdens een van de aanvallen van de thuisploeg was de support te laat en wist Feanster snel het balbezit over te nemen. Enkele gemiste tackles later en DRC Phoenix keek tegen een achterstand aan. Dit zou typerend blijken voor de gehele middag. DRC Phoenix probeerde met enkele leuke aanvallen wat terug te doen. Echter gaf het verdedigend niet thuis. Te veel tackles werden gemist waardoor de wedstrijd in de eerste helft al min of meer beslist was. DRC Phoenix wist zo nu en dan wel wat te creëren maar persoonlijke fouten en slordigheden bleven DRC Phoenix parten spelen.

De tweede helft was het een iets meer gelijk opgaande strijd. Lennart Boerma wist voor de thuisploeg tweemaal een try te scoren en Nick Boersma was dichtbij maar kwam net tekort om een derde try voor de thuisploeg te maken. Ondanks het positieve herstel liep Feanster verder uit en konden de Friezen met een 12-64 overwinning terugkeren naar Heerenveen.

No Replies to "Beter spel maar nog geen winst voor Phoenix"