Forse nederlaag Klimaatgroep Stars

De confrontatie tussen de twee koplopers TOGB en KlimaatGroepStars in de 1e Divisie B is zaterdag op een dikke nederlaag voor de Middelstumers uitgedraaid. Op voorhand was duidelijk dat TOGB favoriet was met Michel de Boer en een zeer sterke Tunesiër, maar dat het slechtste scenario uit de hoge hoed getoverd werd, was teleurstellend: 8-2. Nu is met negen punten achterstand wel een gat geslagen. Bovendien, en dat is belangrijker, de nummers drie en vier komen weer binnen schootsafstand.

Er is redelijk eenvoudig een samenvatting te maken van de wedstrijd. Zes confrontaties gingen duidelijk verloren. De Tunesiër Hmam toonde zich, zoals eerder in de competitie, met de kracht van een goede eredivisiespeler en ondanks goed tegenspel van Pim van Schaik en Colin Rengers, die als eerste een game won van deze man, was hij een klasse apart.

Michel de Boer komt ook weer wat in vorm en is dan met zijn zeer gedegen en vastberaden blokspel nog altijd van eredivisieniveau. Niet voor de eerste keer echter was Colin Rengers op weg om hem te pakken, ware het niet dat bij 2-0 en 6-3 voor er weer eens zand in de raderen kwam. Michel de Boer ontsnapte en dat was het eerste punt dat naar de andere kant ging waar kansen lagen.

Het zesde punt, dat duidelijk zonder kans verloren ging, was het dubbel van Colin Rengers en Jan Tammenga. Laatstgenoemde had net als vorige week weer zijn dag niet. Het ging nauwelijks beter. Het komt voor de Middelstummers als geroepen dat Nathan van der Lee eindelijk zijn opwachting gaat maken in het team. Dit ook om de eerste drie posities veilig te stellen en nog een gooi naar de eerste plaats te doen. Het is kortom en erg boeiende fase in het najaarscompetitie met zaterdag de uitwedstrijd tegen het Schiedamse Scyedam.

No Replies to "Forse nederlaag Klimaatgroep Stars"