Alteveer glipt in extra tijd langs WEO

WEO heeft de tweede belangrijke wedstrijd in zeven dagen met een nederlaag afgesloten. Afgelopen week kenden de Woldendorpers een offday in het duel met BNC, dat dan ook met 3-0 werd verloren. Zondag ging het stukken beter in het thuisduel tegen Alteveer, maar vergaten beide ploegen het karwei te beslissen. De 1-1 tussenstand kon echter niet door WEO over de streep worden getrokken. In de extra tijd was het namelijk doelman Jarno Oolders die binnen zestig seconden van held tot schlemiel van de dag wist uit te groeien, waardoor Alteveer uiteindelijk met een 1-2 overwinning aan de haal ging.

WEO was gebrand op eerherstel. De Woldendorper brigade van trainer Bob Mulder wil eindelijk wel eens oogsten en heeft op zich ook wel de ploeg om dit seizoen een prijs te pakken. Daniël Boekee, een van de steunpilaren van het team, ontbrak vanwege een blessure en ook doelman Rody Bos moest verstek laten gaan. Hij zou later nog als pinchhitter in het veld verschijnen.

Het duel begon hoopgevend. Aangespoord door het fanatisme van coach Mulder toog WEO ten strijde en waren het Jan Meijerhof en Sven Beeftink die doelman Emiel Scheper in verlegenheid probeerden te brengen. Dat mislukte en na een klein kwartier spelen was het Alteveer dat wel raak wist te schieten. Verdedigend ging het allemaal niet zoals het moest bij de gastheren, waardoor de bal zomaar voor de voeten van Maurice Gersonius. Zijn uithaal leek niet hard, maar viel precies in de hoek: 0-1.
De gastheren leken de draad even kwijt te zijn, begonnen wat minder zorgvuldig te voetballen en leden vaak onnodig veel balverlies. Zonder zelf groots te spelen en enkele mogelijkheden te laten liggen hoefde Alteveer zich niet bovenmatig in te spannen om zich de thuisclub van het lijf te houden. Na drie kwartier spelen kon geconcludeerd worden dat er in het tweede bedrijf nog wel wat te halen viel.

De acteurs waren amper het veld opgewandeld voor de hervatting of het was al raak. Een balletje breed belandde bij de mee opgekomen Sven Beeftink, die handig naar binnen kapte en de goalie van Alteveer op het verkeerde been wist te zetten. Het speeltuig verdween in de benedenhoek en dus was de achterstand weggepoetst: 1-1.

In de periode daarna leek WEO snel zaken te willen doen. Men speelde in balbezit wat gemakkelijker en er werd veel energie in de duels gestoken, waarbij de grens van het toelaatbare werd opgezocht. Een aantal spelers mocht wat dat betreft blij zijn dat ze de negentig minuten vol mochten spelen. Oefenmeester Bob Mulder liet dat niet voor Jermaine Bos en Alexsander Klok gelden. Beide heren waren wat te aangebrand geraakt en werden uit zelfbescherming van het veld gehaald.

Doelman Jarno Oolders kreeg in de fase dat WEO wilde doordrukken alle gelegenheid om zich te onderscheiden en deed dat dan ook. Hij keerde op soms miraculeuze wijze inzetten van Alteveer die een zekere goal leken te zullen opleveren en kon op schouderklopjes van zijn teamgenoten rekenen. Hij wist WEO op dat moment namelijk in de wedstrijd te houden. Het was vanuit Woldendorper oogpunt bekeken dan ook jammer dat zijn medespelers de geboden mogelijkheden niet wisten te verzilveren.

Bob Mulder besloot op zeker moment om naast Niels Jansen een pinchhitter te zetten in de persoon van Rody Bos. U weet wel, de ex-doelman van onder andere het voormalige De Pelikanen en vv Poolster. In de korte periode die hem was gegund om een beslissing te forceren, kreeg Bos tijdens het spannende voetbalgevecht twee mogelijkheden om het doel te doorboren. Een goed geplaatst schot verdween via de hak van een verdediger ternauwernood naast en een kopbal werd door de sluitpost van de gasten uit de lucht geplukt.

Het duel leverde nogal wat extra speelminuten op vanwege de vele blessurebehandelingen, maar geen van beide ploegen wilde zich met een gelijkspel verzoenen. Alteveer moest dat in de slotfase met een mannetje minder doen omdat er al drie keer was gewisseld en Pascal Hilgenga na een tackle op zijn hoofd terecht was gekomen.

Toch leek het op een remise uit te draaien, ware het niet dat een aanval van Alteveer over de rechterkant uitmondde in een onnodige overtreding en een toegekende vrije trap. Die werd door Dennis Klooster richting Woldendorper doel geschoten. Tot zijn niet geringe verbazing gleed alles en iedereen langs of over de bal, incluis doelman Jarno Oolders: 1-2. De vreugde was groot aan de zijde van Alteveer. Oolders had zich na het laatste fluitsignaal het liefst onder het gras verstopt.

Bob Mulder: ‘Het is jammer voor die jongen dat hem zoiets overkomt. Hij houdt ons lang op de been en dan gebeurt dit. Ik wil het verlies echter niet aan hem toeschrijven. We hebben grote delen van de wedstrijd goed gespeeld. Het was een stevige, mannelijke pot voetbal waar alles in zat. We hadden de kansen gewoon moeten benutten.’

Zijn collega Johan Postma was na afloop een gelukkig man. Zijn ploeg wordt tot de kampioenskandidaten gerekend en dan is een overwinning op WEO mooi meegenomen. ‘Het werd op zeker moment een voetbalgevecht. Je weet dat je er in deze klasse soms stevig in moet. Het ging af en toe tot op het randje, maar we moeten het ook niet overdrijven. Dit hoort er een beetje bij. Dat de winnende goal toch nog valt is mooi meegenomen. Die had ook zomaar aan de andere kant kunnen vallen.’

* WEO – Alteveer 1-2 (0-1). Maurice Gersonius 0-1; Sven Beeftink 1-1; Dennis Klooster 1-2.

No Replies to "Alteveer glipt in extra tijd langs WEO"