Weer topprestatie roeier Maarten Veninga

Neptunus-roeier Maarten Veninga uit Delfzijl heeft op de Tromp Boatraces in Hilversum weer een topprestatie geleverd. Tijdens de achtervolgingsrace over 5300 meter moest hij alleen regerend Nederlands kampioen Robbe Mourits voor laten gaan.

Met een tijd van 21.38.8 minuten was hij ook een krappe twintig seconden sneller dan vorig jaar. Bovendien was Veninga ruim sneller dan zijn ploeggenoten uit de vier waarmee hij afgelopen seizoen van start was gegaan.

De Tromp Boatraces zijn de eerste grote krachtmeting van het najaar. Met name in de juniorenvelden is de hele top aanwezig. Dat geeft de roeiers een goede indruk van hun positie ten opzichte van de concurrentie.

Bij de meisjes 16 deed voor Neptunus Eva Griep mee. Zij roeide op een knappe manier naar de 23e plaats (van 36) Met haar tijd van 25.26.1 minuten was ze twaalf seconden sneller dan vorig jaar.

De volgende wedstrijd is over twee weken in Amsterdam. Hier zullen Veninga en Griep starten in een vierpersoonsboot. In de skiff wordt eind November weer gestart tijden de Hel Van Het Noorden, een wedstrijd over zes kilometer op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug (foto: Peter Griep).

No Replies to "Weer topprestatie roeier Maarten Veninga"