Geart Jorritsma wint 8e Zeemijlenloop in recordtijd

Het was winderig en fris en voor veel deelnemers was het stukje vanaf de zeedijk richting Keerweerbrug een lastige puist in het parcours, maar toch liet niemand zich daardoor ontmoedigen. Jong en oud deden mee aan de 8e editie van de Zeemijlenloop in Delfzijl.

Geart Jorritsma uit Sneek leek zich bijzonder prettig te voelen in de havenplaats. Nog voor het keerpunt in de haven had hij de meeste concurrenten al op achterstand gezet. Hij was duidelijk van plan om het parcoursrecord aan te scherpen en dat lukte hem dan ook. Na ruim elf kilometer kwam hij in 35.14 minuten over de streep en daarmee was hij bijna een halve minuut sneller dan het oude parcoursrecord dat hij twee jaar geleden zelf had neergezet.

Als tweede werd Alwin Heijting uit Erm op sportpark Centrum verwelkomd. De met luchtwegproblemen kampende lokale held Maurice Smit kn zich niet met de top meten en moest genoegen nemen met een overigens keurige derde plaats. Bij de dames ging de winst naar Lisanne Langerijs. Zij finishte in 44.24 minuten. De snelste Delfzijlsters waren Maurice Smit en Graciƫlla Evertsz.

No Replies to "Geart Jorritsma wint 8e Zeemijlenloop in recordtijd"