Dubbel verlies voor tweedeklasser SV Bedum

Of SV Bedum de illusie heeft gehad dat men het op de derde plaats staande FC Meppel zou kunnen kloppen, is maar de vraag. Na negentig minuten moest de balans opgemaakt worden en had het team van trainer Remy van der Wal niet alleen met 5-1 verloren, maar ook twee rode kaarten moeten slikken.

In de 2e Klasse J van het zaterdagvoetbal is de ranglijst in twee stukken verdeeld. Tussen koploper DZOH en het op de zevende plaats bivakkerende DESZ uit Zwartsluis zitten slechts vier punten. Onder die ploegen bevindt zich ook NEC Delfzijl. Het verschil tussen de plaatsen acht en twaalf is nog kleiner (2) en dus kan een overwinning heel wat teweeg brengen.

De Bedumers begonnen prima aan de uitwedstrijd. Soeratmin Venema schoot de bezoekers zelfs op een 0-1 voorsprong en er leek vrij weinig aan de hand. Tot aan de 40e minuut, toen de gastheren langszij wisten te komen door een treffer van Jos Fidom. Die klap was SV Bedum net te boven of de volgende werd al toegediend. Een harde overtreding van Soeratmin Venema leverde de zondaar rechtstreeks rood op.

Het overgebleven tiental van coach Remy van der Wal had de rust om zich te herpakken en kwam met veel goede bedoelingen de kleedkamers uit voor het tweede bedrijf. Die werden binnen een minuut aan barrels geschoten toen de gastheren op voorsprong wisten te komen en opnieuw was Jos Fidom de voltrekker van het vonnis: 2-1. Jordy Blijham en Emiel Kwant wisten de kloof vervolgens groter te maken (4-1). Daarvoor was er overigens nog wel een grote kans voor SV Bedum op 3-2, maar een goede actie van Nigel Bakker leidde slechts tot een schot voorlangs.

SV Bedum zou het duel met negen man eindigen omdat ook Wilco Stolwijk vroegtijdig van het veld moest. Hij kreeg vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zijn tweede geel en kon iets eerder dan zijn teamgenoten aan een warme douche beginnen. Uiteindelijk bepaalde Maik Scheltinga de eindstand op 5-1.

Remy van der Wal zegt over de wedstrijd en de beide veldverwijzingen het volgende: ‘We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen een paar goede mogelijkheden. De 0-1 voorsprong was op dat moment meer dan terecht. De 2-1 direct na rust was het breekpunt van de wedstrijd. Als wij de 3-2 nog maken kan er nog wat gebeuren, maar het werd in de tegenaanval 4-1. En de rode kaarten? De eerste was een harde overtreding waar wij de scheids de kans geven om rood te trekken. Geel had hier ook gekund. De tweede gele prent van Wilco Stolwijk was bij de 4-1 en zeer ongelukkig. Al met al was het een verloren middag. Het goede spel uit het eerste half uur zullen we proberen vast te houden naar volgend weekend toe.’

* FC Meppel – SV Bedum 5-1 (1-1). Soeratmin Venema 0-1; Jos Fidom 1-1; Jos Fidom 2-1; Jordy Blijham 3-1; Emiel Kwant 4-1; Maik Scheltinga 5-1

No Replies to "Dubbel verlies voor tweedeklasser SV Bedum"