Farmsum pakt belangrijke punten in duel met Eenrum

Farmsum heeft zichzelf weer wat lucht weten te verschaffen in de 4e Klasse C. Het team van trainer Daniël Venhuizen klopte op eigen veld het eveneens stroef draaiende Eenrum met 4-1. Een zege die overigens pas laat gestalte kreeg omdat de gastheren heel veel kansen nodig hadden om tot scoren te kunnen komen.

Beide ploegen zijn de competitie slecht begonnen. Uit zes duels wisten de roodbaadjes uit het Marnegebied twee punten te vergaren. Dat was nog altijd eentje meer dan Farmsum en dus stond er nogal wat druk op de tweestrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Hans Bulthuis. Een overwinning zou betekenen dat er weer sprake zou zijn van aansluiting met een brede middenmoot. Elke andere uitslag betekende alleen maar meer zorgen.

Het duel begon rommelig. Passes over een korte afstand werden steevast bij de tegenstander ingeleverd. De eerste mogelijkheid was voor Farmsum. Een breedtepass kon niet door Reza Fambrene verzilverd worden. Aan de andere kant van het veld mikte Quincy Dijkstra net te hoog om doelman Damon Vos te verrassen. In de omschakeling dacht Veenhuis te kunnen profiteren van de ruimte die Eenrum had laten vallen, maar hij bedacht de verkeerde oplossing. Niet veel later moest de Eenrumer doelman redding brengen op een inzet van Fambrene. Zijn uitgestoken voet zorgde er voor dat de bal niet in, maar over het doel vloog.

En zo golfde het spel op en neer. Zonder tot groots voetbal te komen, een enkele supporter vond het zelfs niet om aan te gluren, bleven er voor beide doelen kansen ontstaan. Op het maken van een goal leek echter een boete te staan. Dat gebeurde voor de rust dan ook niet, ondanks vermetele pogingen daartoe van onder andere de Eenrumers Tim Spijk en Sam Hanenburg en mislukte pogingen van Herbert van Brugge en Danny de Vries aan Farmsumer zijde.

Na de thee zou daar al vrij snel verandering in komen. Was het duel voor de pauze nog aardig in evenwicht, na de hervatting zakte Eenrum weg en werd er bij Farmsum toch weer iets zichtbaar van wat men ook wel voetbalvernuft pleegt te noemen. En opnieuw werden er kansen genoteerd die een doelpunt hadden moeten opleveren. Geen greintje geluk en de lat stonden succes vooralsnog in de weg.

Het duurde tot de 71e minuut voordat de supporters van de thuisclub eindelijk konden juichen. Een bal vanaf de rechterkant va het veld werd bij Herbert van Brugge ingeleverd. Die draaide e keerde alsof hij een vrachtwagen moest inparkeren, maar wist het leer wel bij Reza Fambrene te krijgen. Die aarzelde niet lang en joeg de bal bij de tweede paal binnen: 1-0.

Amper acht minuten later was het weer raak. Van Brugge bleek in een luchtduel sterker te zijn dan de Eenrumer goalie en zag het leer voor de voeten van Robin de Vries ploffen. De Vries bedacht zich geen moment en tekende voor 2-0. Vervolgens was het Teun Westerhuis die een voorzet van Fambrene tegen het nylon wist te drukken: 3-0. Daarmee was het pleit in het nadeel van de Eenrumers beslecht, die overigens dapper door bleven vechten. Die instelling leverde hen uiteindelijk nog wel de eretreffer op. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd achterwaarts ingekopt door Tim Spijk: 3-1.

Je zou Alwin Nap zomaar man van de wedstrijd kunnen noemen. Hij viel in en toverde vier acties uit de hoge hoed. Twee daarvan mislukten volledig, waarna de naam van een vrouwelijk geslachtsdeel over het sportpark Tuikwerd schalde. De derde leverde hem geel op omdat hij niet genoeg afstand nam bij een vrije trap van Eenrum en zijn laatste bijdrage was een rake kopbal uit een voorzet van Reza Fambrene, waarmee hij de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

En zo was er toch nog reden tot vrolijkheid binnen de gelederen van Farmsum. Goed was het allemaal niet wat de acteurs hadden laten zien, maar het belang van een overwinning woog veel zwaarder.

Die verdween in de zak van Farmsum en daar was trainer Daniël Venhuizen maar wat blij mee. ‘Dit zijn gewoon drie hele belangrijke punten’, luidde het korte commentaar. Zijn collega Klaas van der Ploeg had minder reden tot lachen. ‘Als het voor de rust 3-3 had gestaan, had niemand iets kunnen zeggen. Na de pauze begon Farmsum beter te voetballen. We hebben naar vermogen gespeeld, meer zat er helaas niet in vandaag.’

* Farmsum – Eenrum 4-1 (0-0). Reza Fambrene 1-0; Robin de Vries 2-0; Teun Westerhuis 3-0; Tim Spijk 3-1; Alwin Nap 4-1.

No Replies to "Farmsum pakt belangrijke punten in duel met Eenrum"