Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht beginnen we ook deze week niet helemaal bovenin, maar in de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal. Daar wist Omlandia na zeven competitiewedstrijden eindelijk een overwinning bij te schrijven. Een huzarenstukje, want de 1-3 overwinning op thuisclub Aduard 2000 kwam op bijzondere wijze tot stand.

Het opmerkelijke zat hem in het feit dat de Ten Boersters na amper tien minuten al met tien man kwamen te staan omdat Jan Oosterbeek rood (natrappen) had gekregen. De stand was op dat moment nog 0-0 en de verwachting was dat de thuisclub de overtalsituatie wel zou uitbuiten. Niets was echter minder waar. Remco Bolhuis (strafschop) en Wouter Hoek zorgden zowaar voor een 0-2 ruststand. Na meer dan een uur spelen werd Omlandia-goalie Jasper Kromdijk toch gepasseerd (1-2) en was het even afwachten hoe de bezoekers de resterende tijd door zouden komen. De zeker niet grandioze wedstrijd zou uiteindelijk in 1-3 eindigen omdat Remco Bolhuis in de extra tijd nog een keer wist te scoren. Dat was na zijn rentree op de velden enkele weken geleden overigens al zijn vierde doelpunt. Omdat HFC ’15, Glimmen en SC Stadspark punten morsten heeft Omlandia in ieder geval weer aansluiting gekregen met Noordwolde, de nummer negen op de ranglijst. Dat wist met 1-6 bij HFC ’15 te winnen door treffers van Dannick Meima (2), Silvan Havinga (2), Robert Boersema en Lucas Rasker.

Vanaf hier maken we even een sprong terug, oftewel omhoog en belanden in de 1e Klasse E, waar Winsum met 3-1 van Drachtster Boys verloor. Rogier Krohne was de enige die voor de elf van trainer Bert Vos wist te scoren. Dat deed hij uit een strafschop, die er overigens in de rebound pas in vloog. In 2J wist NEC Delfzijl op bezoek bij FC Wolvega met 0-2 te winnen door doelpunten van Samit Ennaciri en Quirijn Boelens. Met de overwinning revancheerde NEC Delfzijl zich voor de 2-3 nederlaag van een week eerder tegen FC Meppel.

En dan komen we automatisch weer uit bij 3C, waar Holwierde andermaal een nederlaag moest slikken. De nog ongeslagen thuisclub Be Quick 1887 zegevierde met 4-1. Robbie ten Hove was de enige die voor Holwierde wiste te scoren. Dat deed Niek Weistra namens SC Loppersum in de uitwedstrijd tegen promovendus FC Zuidlaren. En als je dan toch zeker wilt weten dat de tegenstander geen kans meer krijgt om iets terug te doen, dan moet je dat in de ultieme slotfase doen.

SIOS kreeg op het eigen veld in Sauwerd met 0-4 klop van het in 4C op de tweede plaats bivakkerende Lycurgus. De Stadjers wisten door de zege twee punten in te lopen op koploper Mamio, dat tegen het stroef draaiende RZ Baflo niet tot scoren (0-0) wist te komen. Doelpunten werden er ook iet genoteerd bij het duel tussen GEO en Niekerk. Dat gebrek maakte DVC Appingedam overigens meer dan goed. De Damsters rolden hekkensluiter OKVC met 8-1 op. Er werd gescoord door Ronald Hund (3), Lars Mulder (2), Dennis de Vries, Bram Mulder en Joachim Douma.

Middelstum en het bezoekende Amicitia VMC hielden elkaar in evenwicht middels een 1-1 gelijkspel. Dennis Verkerk had de gastheren op voorsprong weten te zetten en wat Amicitia VMC ook probeerde, een nederlaag leek niet te voorkomen. Toch zou het nog mis gaan voor de Middelstummers. Waar ze een week eerder op de valreep nog een gelijkspel bij OKVC hadden weten te bemachtigen, waren het nu de Stadjers die in die fase toesloegen. In de extra tijd wist Ronald van Bruggen doelman Youran Mus alsnog te kloppen.

Voor SV De Heracliden was het ook niet bepaald een weekend om lang aan terug te denken. Op bezoek bij ON Roden verloren de Meisters met 4-1. Het doelpunten voor de blauwzwarten werd gemaakt door Martijs Delker.

In 5D werd het duel tussen thuisclub Warffum en SV TEO afgelast. Het veld was door de regenval onbespeelbaar geworden. In Zandeweer werd wel gespeeld daar ging thuisclub ZEC met 1-3 onderuit tegen het stad-Groninger VVK. Gijs Balkema scoorde voor de gastheren. Corenos maakte in deze klasse gehakt van het thuis spelende Potetos. Het team van trainer Marco Pesiwarissa schoot een half dozijn treffers achter de arme doelman van de Stadjers. Die kwamen op naam van Nico de Vries en Lars Baar (2), Germen Tamsma en Jordan Muller.

Na de eclatante zege op Noordpool UFC heeft De Fivel zaterdag weer drie punten aan het totaal toegevoegd. In Zoutkamp werd met 1-2 van Zeester gewonnen. Voor de gastheren scoorde Vince van der Veen uit een strafschop. Namens de Riepsters waren Mark Kramers en Rindert Havinga succesvol. De ploeg uit Zeerijp eindigde het duel met tie man omdat Jeroen Remminga de rode kaart kreeg voorgehouden. Twee keer geel en dus ook rood was er eveneens voor Lars Hofman van Stedum, dat op bezoek bij Noordpool UFC met 3-2 aan de kant werd gezet. Richard Haan en Keith Makin hadden de Uithuizers op 2-0 weten te zette, mar Stedum kwam na de doelwisseling terug dankzij doelpunten van Lorenzo Spitsbaard en Jan Spijk. In de slotfase mikte Rick Bos namens de gastheren de winnende treffer tegen het nylon. Ezinge wist aan de thuiswedstrijd tegen DIO Groningen niet meer dan een 1-1 gelijkspel over te houden. Namens de gastheren zorgde Dennis Abbas voor het doelpunt.

En dan is er nog de 5e Klasse E, waar koploper SC Scheemda niet in actie kwam en de achtervolgers GRC Groningen en VVS Oostwold beiden met 6-0 zag winnen. Gerjan Drenth scoorde namens VVS drie keer. Daarnaast werden er ook doelpunten bejubeld van Mischa van Lang, Danny van Lang en Jeroen Brul.

Op de zondag moest Siddeburen in 3B de punten laten aan koploper Peize, dat met 0-1 wist te zegevieren. Het zal tijd worden dat de Boertjes weer eens een succesje boeken, anders verliezen ze het contact met de bovenste helft van de subtop.

Even zal er in 5D bij SV Woltersum de gedachte hebben geleefd dat er in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Alteveer misschien wel wat leuks zou kunnen gebeuren. De gasten waren nog wel aan de leiding gekomen, maar de achterstand werd door Dennis Ruben en Tabe van der Laan in een 2-1 voorsprong omgebogen. Kennelijk vond Alteveer het toen welletjes en liep weg naar 2-5, waarna Adem Secer de eindstand op 3-5 mocht bepalen.

Oldambtster Boys wacht nog altijd op het eerste competitiepunt. Nu bleek THOS met 6-2 te sterk te zijn. Namens de bezoekers scoorden Lars de Jonge en Alain Vroom. Het duel tussen gastheer Kloosterburen en Usquert eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisclub uit het Marnegebied. Niels Bolt en Bert Mennes waren verantwoordelijk voor de Kloosterbuurder goals. Voor Usquert wist Wesley Moesker het doel te treffen.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"