NEC Delfzijl gaat niet voor gelijkspel naar SV Bedum

In de aanloop naar het komend weekeinde blikken we vooruit op het treffen tussen SV Bedum en het bezoekende NEC Delfzijl. Het treffen tussen twee fusieclubs en de ontmoeting tussen trainer Remy van der Wal en Kees Pranger, waarvan laatstgenoemde aan zijn derde en tevens laatste seizoen bij de Delfzijlsters bezig is.

Beide clubs hebben nog niet zo’n lange historie als het op onderlinge duels aan komt. In het seizoen 2016/2017 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen. In Bedum werd niet gescoord, maar dat werd later dat voetbaljaar ruimschoots gecompenseerd. In Delfzijl wist SV Bedum, getraind door René Wollerich, namelijk met 2-5 te winnen door treffers van Jake Smit, Wilco Stolwijk, Richard de Boer, Nick Oostmeyer en Hakim Agdach. Voor NEC Delfzijl, dat toen nog door Erwin Heerlijn werd geleid, scoorde Jari Slort beide treffers. NEC Delfzijl zou dat jaar als vierde eindigen, terwijl SV Bedum als achtste finishte.

Een voetbaljaargang later kreeg NEC Delfzijl andermaal klop op eigen veld. Nu werd het 2-3 voor de paarshemden die, net als de Delfzijlsters, van trainer waren gewisseld. Elsin Yilmaz maakte beide goals voor de Havenkanters. Namens SV Bedum scoorde Bart Apotheker twee keer, waarvan een keer uit een strafschop. Wilco Stolwijk was goed voor de derde Bedumer goal. Op eigen terrein deed SV Bedum het nog eens dunnetjes over door met 5-1 te winnen. De3 goalgetters van destijds waren Frank Roorda, Nigel Bakker, Nick Boelhouwer, Soeratmin Venema, Jake Smit. Namens NEC Delfzijl tekende Dion Zimmerman voor de eretreffer.

Het was overigens het seizoen waarin Pelikaan S. kampioen dacht te worden, maar de titel door SV Bedum voor de neus weggekaapt zag worden. Het team van Remy van der Wal acteerde vorig jaar in de eerste klasse, maar beleefde daar weinig plezier aan en dus komen de bede kemphanen elkaar dit seizoen weer tegen. Cijfermatig gezien is SV Bedum in het voordeel. Met een doelsaldo van dertien treffers voor en vijf tegen zou je van een licht voordeel kunnen spreken.

Er is echter wel wat veranderd sinds de laatste ontmoeting van de beide clubs. NEC Delfzijl. Na de zeven wedstrijden die er dit seizoen zijn gespeeld, heeft SV Bedum zeven punten op het conto staan. Er waren overwinningen op Wolvega en Drenthina en een gelijkspel in het treffen met DESZ uit Zwartsluis. Er waren echter ook vier rode kaarten waarvan er zaterdag twee werden geïncasseerd in het met 5-1 verloren duel tegen FC Meppel. Toen waren Wilco Stolwijk en Soeratmin Venema het haasje. Zij zullen er zaterdag dan ook niet bij zijn.

NEC Delfzijl bevindt zich momenteel op de zesde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden en met een achterstand van slechts drie punten op koploper DZOH. De Havenkanters spelen tot nu toe wat grillig. Men begon de competitie met een verliespartij. Daarna werden de huidige lijstaanvoerder en SC Elim op een nederlaag getrakteerd. Aansluitend werd het team van Kees Pranger door LTC geklopt en werden er drie punten gepakt in de tweestrijd met Drenthina. FC Meppel nam vorige week drie punten mee uit Delfzijl en zaterdag revancheerde NEC Delfzijl zich voor dat verlies door FC Wolvega op eigen terrein opzij te zetten.

Bij NEC Delfzijl zijn Dion Zimmerman en Samir Ennaciri de spelers met de meeste (5) treffers op hun naam. SV Bedum heeft geen echte topschutter in de gelederen. De tien tot nu toe gescoorde doelpunten werden door negen verschillende spelers gemaakt. Anne Jits Sybesma nam er twee voor zijn rekening. Qua doelsaldo is het Delfzijlster vlaggenschip in het voordeel. Men heeft inmiddels vijftien keer gescoord. Daar staan overigens wel elf tegentreffers naast. SV Bedum wist tot nu toe tien keer te doelpunten en incasseerde veertien tegengoals. Het blijft echter koffiedik kijken hoe het duel op het Bedumer kunstgras zich gaat ontwikkelen. Er kunnen zich allerlei factoren voordoen die een voorspelling op voorhand onmogelijk maken. Desondanks laten we de beide trainers graag hun visie op het komende duel geven. Wat verwachten zij er van en met welke spelers zullen ze, zoals het nu lijkt, aan de start verschijnen.

In de aanloop naar het komend weekeinde blikken we vooruit op het treffen tussen SV Bedum en het bezoekende NEC Delfzijl. Het treffen tussen twee fusieclubs en de ontmoeting tussen trainer Remy van der Wal en Kees Pranger, waarvan laatstgenoemde aan zijn derde en tevens laatste seizoen bij de Delfzijlsters bezig is.

Beide clubs hebben nog niet zo’n lange historie als het op onderlinge duels aan komt. In het seizoen 2016/2017 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen. In Bedum werd niet gescoord, maar dat werd later dat voetbaljaar ruimschoots gecompenseerd. In Delfzijl wist SV Bedum, getraind door René Wollerich, namelijk met 2-5 te winnen door treffers van Jake Smit, Wilco Stolwijk, Richard de Boer, Nick Oostmeyer en Hakim Agdach. Voor NEC Delfzijl, dat toen nog door Erwin Heerlijn werd geleid, scoorde Jari Slort beide treffers. NEC Delfzijl zou dat jaar als vierde eindigen, terwijl SV Bedum als achtste finishte.

Een voetbaljaargang later kreeg NEC Delfzijl andermaal klop op eigen veld. Nu werd het 2-3 voor de paarshemden die, net als de Delfzijlsters, van trainer waren gewisseld. Elsin Yilmaz maakte beide goals voor de Havenkanters. Namens SV Bedum scoorde Bart Apotheker twee keer, waarvan een keer uit een strafschop. Wilco Stolwijk was goed voor de derde Bedumer goal. Op eigen terrein deed SV Bedum het nog eens dunnetjes over door met 5-1 te winnen. De3 goalgetters van destijds waren Frank Roorda, Nigel Bakker, Nick Boelhouwer, Soeratmin Venema, Jake Smit. Namens NEC Delfzijl tekende Dion Zimmerman voor de eretreffer.

Het was overigens het seizoen waarin Pelikaan S. kampioen dacht te worden, maar de titel door SV Bedum voor de neus weggekaapt zag worden. Het team van Remy van der Wal acteerde vorig jaar in de eerste klasse, maar beleefde daar weinig plezier aan en dus komen de bede kemphanen elkaar dit seizoen weer tegen. Cijfermatig gezien is SV Bedum in het voordeel. Met een doelsaldo van dertien treffers voor en vijf tegen zou je van een licht voordeel kunnen spreken.

Er is echter wel wat veranderd sinds de laatste ontmoeting van de beide clubs. NEC Delfzijl. Na de zeven wedstrijden die er dit seizoen zijn gespeeld, heeft SV Bedum zeven punten op het conto staan. Er waren overwinningen op Wolvega en Drenthina en een gelijkspel in het treffen met DESZ uit Zwartsluis. Er waren echter ook vier rode kaarten waarvan er zaterdag twee werden geïncasseerd in het met 5-1 verloren duel tegen FC Meppel. Toen waren Wilco Stolwijk en Soeratmin Venema het haasje. Zij zullen er zaterdag dan ook niet bij zijn.

NEC Delfzijl bevindt zich momenteel op de zesde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden en met een achterstand van slechts drie punten op koploper DZOH. De Havenkanters spelen tot nu toe wat grillig. Men begon de competitie met een verliespartij. Daarna werden de huidige lijstaanvoerder en SC Elim op een nederlaag getrakteerd. Aansluitend werd het team van Kees Pranger door LTC geklopt en werden er drie punten gepakt in de tweestrijd met Drenthina. FC Meppel nam vorige week drie punten mee uit Delfzijl en zaterdag revancheerde NEC Delfzijl zich voor dat verlies door FC Wolvega op eigen terrein opzij te zetten.

Bij NEC Delfzijl zijn Dion Zimmerman en Samir Ennaciri de spelers met de meeste (5) treffers op hun naam. SV Bedum heeft geen uitgesproken topschutter in de gelederen. Qua doelsaldo is het Delfzijlster vlaggenschip in het voordeel. Men heeft inmiddels vijftien keer gescoord. Daar staan overigens wel elf tegentreffers naast. SV Bedum wist tot nu toe tien keer te doelpunten en incasseerde veertien tegengoals. Het blijft echter koffiedik kijken hoe het duel op het Bedumer kunstgras zich gaat ontwikkelen. Er kunnen zich allerlei factoren voordoen die een voorspelling op voorhand onmogelijk maken. Desondanks laten we de beide trainers graag hun visie op het komende duel geven. Wat verwachten zij er van en met welke spelers zullen ze, zoals het nu lijkt, aan de start verschijnen.

Remy van der Wal (SV Bedum): ‘Ik verwacht een gelijkwaardige wedstrijd met twee voetballende ploegen. Wij spelen bij vlagen goed maar ook hebben we het in fases moeilijk. We zullen constanter moeten worden. We hopen hier zaterdag weer een stap in te zetten. Wij missen twee spelers door een schorsing. Bart Apotheker is bijna weer terug na zijn kruisbandblessure en is nog een twijfelgeval. Deze week zullen we zien hoe we de plekken gaan invullen.’

Kees Pranger (NEC Delfzijl): ‘Wij verwachten een erg gretig en fel SV Bedum dat er alles aan gaat doen om te winnen, want zij hadden vast een andere start van de competitie gewild. De resultaten uit het verleden zijn niet in ons voordeel maar ik heb enorm veel vertrouwen in ons team en denk dat wij zaterdag het goede spel van dit seizoen op de mat gaan leggen. We zijn in meerdere opzichten gegroeid ten opzichte van de laatste twee ontmoetingen met Bedum. Zoals bijvoorbeeld hoe wij om moeten gaan met een team dat op het scherp van de snede speelt. Wij zijn compleet, fit en hebben er zin in. Ik verwacht een hele aantrekkelijke wedstrijd want er staan zaterdag twee goede teams tegenover elkaar en aangezien wij niet aan een gelijkspel doen, komt er sowieso een winnaar.’

4 Replies to "NEC Delfzijl gaat niet voor gelijkspel naar SV Bedum"

 • comment-avatar
  Icloudius1984 november 6, 2019 (07:55)

  Kom maar op Bedumers….. NEC gaat winnen. Ik voorspel 1-3…..!!!

 • comment-avatar
  Peter november 6, 2019 (15:47)

  Kees Pranger, een van de beste coaches die er in de regio rondlopen. Jammer dat hij weg gaat

 • comment-avatar
  KlaasJan november 6, 2019 (18:12)

  Verkijk je niet op Remy….. man van de club. Hoop hoe dan ook op een mooie voetbalmiddag

 • comment-avatar
  Klaas november 7, 2019 (11:54)

  SVBEDUM SV BEDUM SV BEDUM SV BEDUM…..!!!!!!!