Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht staat deze week in het teken van het cijfer zes. Er waren namelijk nogal wat ploegen die dit aantal treffers om de oren kregen. Het kan echter nog altijd gekker, want de zondagvoetballers van Kloosterburen en Oldambtster Boys, competitiegenoten in 5D, moesten zelfs tien tegendoelpunten slikken.

We richten de blik in eerste instantie op eersteklasser Winsum, dat op eigen veld met 3-0 van Zeerobben wist te winnen. Een eigen goal en treffers van Rogier Krohne en Wouter Bloem vormden de basis voor de driepunter van de Vos-brigade. Een welkome opsteker was de zege zeker, want de voormalige koploper in 1E behoudt zo de aansluiting met het kwartet ploegen dat boven ze staat, waarvan alleen Oranje Nassau punten morste.

Onze tweedeklassers kunnen we deze keer overslaan, die zijn elders op deze site al uitgebreid aan bod gekomen. Derdeklasser Holwierde boekte op eigen veld een 4-1 overwinning op SC Stadspark. De doelpunten werden gemaakt door Thijs Sonneveld (2), Robbie ten Hove en Peter Bouwsema. Noordwolde en Glimmen maakten er een voetbalfeestje van door met 4-4 gelijk te spelen. Silvan Havinga (2), Dannick Meima en Lucas Rasker tekenden voor de Noordwolder treffers. SC Loppersum boekte in 3C een 3-1 thuiszege op HFC ’15. Op het sportpark aan de Bosweg toonden Diederik Dijk (2) en Niek Weistra zich trefzeker. Omlandia verloor met 2-1 bij hoogvlieger Groen Geel. Dat is bepaald geen schande als je naar de stand kijkt. Opmerkelijk is el dat Remco Bolhuis (zie foto) opnieuw tot scoren wist te komen. Hij keerde half oktober terug op de velden en heeft inmiddels vijf van de twaalf Ten Boerster treffers achter zijn naam staan.

In 4C gaat het allesbehalve goed met Poolster. De geelzwarten uit Spijk gingen met 6-2 onderuit in de uitwedstrijd tegen het stad-Groninger Lycurgus. Kevin Bijlsma en Jesse Smit scoorden voor het team van trainer Jaap Danhof. FC LEO kreeg op bezoek bij de gedoodverfde titelkandidaat Mamio met 6-1 op de voetbalbroek. Namens de Leensters was Frank Veenwijk die de spreekwoordelijke eer wist te redden.

Waarschijnlijk had niemand het verwacht, maar er vreemd van opkijken doen er eveneens weinig. In de vierde klasse kom je wel vaker verrassende uitslagen tegen. Nu was het RZ Baflo dat van zich deed spreken door in Uithuizermeeden met 0-3 van SV De Heracliden te winnen. Namens de geplaagde Bafloërs wisten Mark van Zanten, Duncan Torrenga en Chris ten Boer het nylon aan de goede kant te raken. Het Garmerwolder GEO kreeg met 6-2 klop van ON Roden. De bezoekers kenden in Aron van Geffen en Pieter van Zanten hun doelpuntenmakers. SIOS wist tenslotte een 1-3 overwinning over te houden aan de uitwedstrijd tegen slotlicht OKVC. De Sauwerder goals kwamen op naam van Stefan Bultena (2) en Allert de Haan.

Het Ten Poster SV TEO ging op eigen terrein met 1-3 onderuit in het treffen met Ezinge. Namens de thuisclub scoorde Emiel Kruger nog wel, maar dar stonden doelpunten van Dennis Abbas, Nick Rosema en Ewart Gerritsen tegenover. In Zeerijp aren weer negen doelpunten te bewonderen. Drie daarvan waren voor het bezoekende Warffum, dat dus met 6-3 van gastheer De Fivel verloor. Corné Bos (2), Mark Kramers (2), Thomas van der Veen en Rindert Havinga zorgden er voor dat de eigen supporters op de banken stonden. Namens de ‘kanaries’ scoorden Bartel Klinkhamer, Roel Klinkhamer en Teun Venhuizen.

Stedum kreeg in 5D ook te maken met het fenomeen Freddy de Grooth. Hij scoorde maar liefst vijf keer in de ongelijke strijd met de geelzwarten, die uiteindelijk met 8-0 op hun broek zouden krijgen. Het Zoutkamper Zeester rekende met Noordpool UFC af. De Uithuizers verloren met 4-0 in het vissersdorp door treffers van Henri Nienhuis, Chris Noordhof (2) en Robin Schulz.

In 5E werd voor het eerst een deukje in het bastion van SC Scheemdageschopt. De koploper in deze klasse kwam in en tegen Veendam 1894 niet verder dan een 2-2 gelijkspel en dat betekende het eerste puntverlies van deze competitie. Namens de lijstaanvoerder scoorde Danny Blaauw zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Brian Drevel was de andere doelpuntenmaker. Wagenborger Boys ging op eigen veld met 1-2 onderuit in het duel met GRC Groningen. Lars Kappert scoorde voor de gastheren, die Jaap Enderle na zijn tweede geel vroegtijdig onder de douche zagen verdwijnen. Sven Heikens scoorde voor VVS in de uitwedstrijd tegen BATO, maar veel schoten de Oostwolders niet op met het uiteindelijke 1-1 gelijkspel. Bij wint had men goede zaken kunnen doen omdat SC Scheemda punten had gemorst.

De zaterdagvoetballers van Siddeburen lieten voor eigen publiek zien dat het toch wel verdraaid lastig is om tot scoren te komen. Maar geen nood, dan is er nog altijd Egbert Bosma. De 41-jarige scoorde de enige treffer in het duel met Westerlee. ‘We moeten eens leren de kansen af te maken, dan komt het wel goed’, vertelt leider Siem Bijman.

Bij de zondagvoetballers van Siddeburen voelde men zich lichtelijk bestolen in de uitwedstrijd tegen Gieten. De gasten hadden met 2-0 en 3-1 achter gestaan, maar wisten beide keren terug in de wedstrijd te komen. Het duel leek vervolgens in 3-3 te eindigen, maar daar was op het laatst nog ene treffer van de Drenten. Een buitenspelgoal volgens iedereen, maar omdat de scheidsrechter de baas is, bleven de punten in Gieten: 4-3. Voor Siddeburen, dat de laat ook nog een keer wist te raken, scoorden Lars Walma en Mathijs Hensen (2).

In 4C ging Eenrum met 2-3 onderuit in het treffen met SPW. Namens de roodbaadjes waren het Nick Rijzinga en Sander Smit die tot scoren wisten te komen. In deze klasse was er voor Farmsum opnieuw een overwinning. Nu werd Wedde met 2-0 opzij gezet. Herbert van Brugge en Alwin Nap waren voor verantwoordelijk voor de doelpunten.

En dan is er nog 5D, de klasse waarin nieuwkomer Usquert met 2-1 verloor van DWZ. Volgens de Usquerders hadden ze wel een punt verdiend, maar verder dan een treffer van Sander Slump kwamen de bezoekers niet. En dan zijn we nu in de hoek terecht gekomen waar de dikke klappen zijn gevallen. Wat bijvoorbeeld te denken van de 10-0 die Kloosterburen om de oren kreeg van Alteveer? Of de 10-1 thuisnederlaag van Oldambtster Boys in de tweestrijd met Nieuweschans? Geen erg vrolijke berichten om mee naar het thuisfront te nemen. Voor de Boys scoorde overigens Alain Vroom. Woltersum tenslotte ging met 5-1 onderuit op bezoek bij BNC. Tabe van der Laan scoorde voor de witzwarten (foto: Ursula Sennema).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"