Artemissers actief op Schier, in Gieten en Vries

Op Schiermonnikoog is voor de derde keer een Devil’s Trail georganiseerd. Bij een dergelijke trail moet men denken aan een veelal loodzwaar parcours over ongebaande paden door prachtige natuurgebieden waarbij de tijd van minder belang is en waarbij vooral het genieten voorop staat. En op Schiermonnikoog is men met de zee, het strand, de bossen, de duinen, de kwelder, de dijken, de wind en soms een beetje regen op het juiste adres. Met toestemming van onder andere natuurmonumenten werd zaterdag op plaatsen gelopen waar men normaal geen toegang heeft. Met name het kweldergedeelte van het parcours was erg nat, modderig en glad. Dit leverde de deelnemers de nodige problemen op.

Met 336 finishers op de 15 kilometer en 130 op de 30 kilometer was de organisatie tevreden. Harmjan Postmus uit Vierhuizen stond samen met zijn zoon Sander aan de start van de 15 kilometer. Harmjan Postmus noteerde na een extra rondje om de Berkenplas een tijd van 1.42.55 uur. Hij werd hiermee 89e bij de mannen in een veld van 167 deelnemers. Aleida Groothoff uit Winsum bond de strijd aan op de 30 kilometer. En dat ging haar goed af. Ze noteerde zelf-geklokt 3.15.00 uur, maar werd tot haar verbazing in een veld van 169 deelneemsters als 16e bij de vrouwen op de 15 kilometer geklasseerd in 1.37.09 uur. ‘Een prachtige route met een uitstekende organisatie’, aldus de enthousiaste Artemis-deelnemers.

Gonny Houtman uit Winsum is zondag in Vries op de 10 kilometer bij de vrouwen 60-plus als derde geƫindigd. De VOV run in Vries was de voorlaatste loop in een serie van negen wedstrijden van het Rabocup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit 2019. De plaatselijke organisatie had in en rondom Vries een ronde van 5 kilometer uitgezet. Met totaal 250 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer en de diverse jeugdlopen kende de run een goede bezetting. Het was voor de lopers prima loopweer, namelijk droog en weinig wind.

Op de 10 kilometer over twee ronden gingen 105 deelnemers van start, waaronder Simone Binnema uit Eenrum en Gonny Houtman. Beide Artemis-vrouwen hadden in Vries niet hun beste dag. Binnema miste de kracht om vol uit te gaan en finishte na 47.21 minuten als zesde bij de vrouwen 50-plus. Houtman, gehinderd door gekneusde ribben na een valpartij tijdens de training, miste snelheid. Ze behaalde desondanks een derde plaats bij de vrouwen 60-plus in een voor haar doen matige tijd van 54.08 minuten. Haar achterstand op de nummers een en twee in haar leeftijdscategorie bedroeg respectievelijk 5.44 en 2.09 minuten.

De 10 kilometer bij de mannen-overall werd voor het derde jaar op rij gewonnen door Artemis-trainer Ben Stellingswerf uit Bedum in 33.13 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar de Duitse Johanna Lorenz uit Groningen in 39.21 minuten. De run kende een prima organisatie. De negende en laatste wedstrijd van het circuit wordt op zaterdag 30 november gehouden in het Drentse Zeijen. Na afloop hiervan zullen ook de diverse eindklassementen bekend worden gemaakt.

Janneke Cazemier uit Warffum heeft onlangs deelgenomen aan een halve marathon, onderdeel van de kleinschalige Hoornse Bulten Marathon rondom Gieten, georganiseerd door de Drents Friese Woldrunners. Zij legde haar drie ronden van 7 kilometer af in 2.33.56 uur.

No Replies to "Artemissers actief op Schier, in Gieten en Vries"