Rugbyers DRC Phoenix op strafexpeditie

De uitwedstrijd in en tegen Spakenburg werd voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl zondag een ware strafexpeditie. Spakenburg heeft goede papieren om dit jaar het kampioenschap in de derde klasse te veroveren. Het maakte van begin af aan duidelijk waarom het in de race is voor de titel. DRC Phoenix moest het vooral afleggen tegen de snelle spelers in de lijn. Jesse van Oosten wist de eer te redden door twee tries te drukken. De 108-17 eindstand op het scorebord sprak echter boekdelen.

In de derde uitwedstrijd van het seizoen mochten de Delfzijlster rugbyers het opnemen tegen een van de twee koplopers in de derde klasse, namelijk RC Spakenburg. De Havenkanters vertrokken zwaar onder de richtlijn van vijftien spelers richting het midden van Nederland.

Spakenburg had gelukkig meer dan voldoende spelers en DRC Phoenix werd netjes aangevuld tot evenredige aantallen. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat het sterk spelende Spakenburg het verschil ging maken met hun backs. De backs van Spakenburg waren in staat de ballen snel en behendig van de ene naar de andere plek te passen en zo tijdens de eerste helft meerdere keren door de defensie van DRC Phoenix te breken.

In het voorwaartsenspel kon DRC Phoenix aardig meekomen. Na een aantal goed opgezette fases was het de sterk spelende Jesse van Oosten die doorbrak en op enkele centimeters net niet een try wist te scoren. Enkele minuten later kwam Spakenburg ver in het 22 meter-gebied van DRC Phoenix terecht waar ze de bal verloren. Het was wederom Van Oosten die de bal kreeg en een run van zestig meter maakte, onderweg zeven man van zich af wist te schudden en zo de eerste try voor DRC Phoenix op het scorebord te plaatsen.

Na de rust ging Spakenburg vrolijk door met tries drukken en de score liep verder op voor de thuis spelende club. DRC Phoenix kwam verdedigend steeds een mannetje te kort. Toch wisten de bezoekers in het laatste kwartier nog enkele keren dicht bij de trylijn van Spakenburg te komen. Door de goede opzet van verschillende fases waar zelfs de backs van Phoenix ingezet werden was het wederom Van Oosten die de trylijn wist te bereiken. De Delfzijlsters mochten de daarop volgende spelhervatting de bal ontvangen. De gastspelers wisten zich ook in de kijker te spelen door een goede combinatie de verdediging van Spakenburg te breken en de derde try te drukken.

Met nog enkele speelminuten te gaan probeerde DRC Phoenix met haar laatste krachten nog een vierde try te drukken, wat een bonuspunt had opgeleverd. Dat feestje ging niet door en niet veel later klonk het eindsignaal. Ondanks de fikse nederlaag gingen de spelers met opgeheven hoofd van het veld af en kon men aan de derde helft beginnen die tot in de late uurtjes doorging bij de gastvrije club uit het midden van het land. DRC Phoenix speelt vrijdagavond een inhaalwedstrijd tegen RC Groningen 2, de koploper van de competitie. Kick-off is dan acht uur.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix op strafexpeditie"