Surf komt te kort tegen volleyballers LSV

De volleybalheren van LSV uit Loppersum wisten afgelopen zaterdag de ontmoeting met nummer drie Surf H1 winnend af te sluiten. De ploeg uit Vries kwam een week eerder, vanwege personele problemen, met het verzoek de partij te verplaatsen. Het was dus even de vraag of ze aanwezig waren, maar uiteindelijk stonden er toch zes man in het veld. Ondanks dat moest LSV hard werken voor de punten. Uiteindelijk leverde dat een 3-1 (25-13, 25-20, 25-22, 20-25) overwinning op, waardoor de Lopsters de tweede plaats consolideerden.

In set één was er geen vuiltje aan de lucht voor LSV. Ze liepen met solide spel snel uit naar 11-3, waarna Surf in een time-out moest duiken. De gasten begonnen erg stroef en maakten vooral aanvallend veel fouten. Op 17-8 kon LSV spelverdeler Jurjen Haak het applaus in ontvangst nemen voor een slimme tactische bal.

In de tweede set begon de thuisploeg weer voortvarend, maar er slopen wat fouten in hun spel. Via 7-4 werd het 11-11 en daarna ging het gelijk op tot 18-17. Het werd ook duidelijk dat het grootste gevaar van Surf moest komen van de goede veel scorende buitenaanvaller Niek Bebingh. Maar juist op dat moment wist Jan Klink twee maal een drie meter aanval van hem prima te verdedigen en LSV profiteerde. Het gaatje was geslagen en midspeler Gerard Hofman tekende voor de laatste twee punten in deze set: 25-20.

De ploegen waren in de volgende set weer aan elkaar gewaagd. Surf speelde degelijk en maakte weinig fouten. LSV werd echter steeds wisselvalliger. Dit was ook goed te zien aan de tussenstanden. Via 4-0 liep het naar 5-6 waarna ze weer uitliepen naar 13-9. Het verschil tussen beide ploegen was dat LSV gevarieerder speelde. Af en toe een tactische bal, de mids werden goed bediend en wanneer het even lastig werd, wisten de buitenaanvallers de gaatjes te vinden. Op het moment dat Surf terug leek te komen, was daar een killblock van Arnold Hovenga op de aanval van Bebingh: 19-14. De Lopsters lieten dit niet meer lopen en wonnen de derde set met 25-22.

In de vierde set kwam Rob Ellens erin op spelverdelen en dat pakte in het begin goed uit. Hij zat er blokkerend prima bij en wist zijn aanvallers ook aardig te vinden. En toen Bert Vink met zijn ‘verkeerde’ linkerhand de bal hard binnensloeg voor 12-8, leek het naar een gemakkelijke 4-0 te gaan. Vanaf dat moment was het echter opeens helemaal op bij de thuisploeg. Er lukte weinig meer, de toegepaste wissel gaf ook niet het gewenste effect en bij Surf was bijna iedere bal een punt.

Vink: ‘Je staat met 3-0 voor, dan is de concentratie weg en is het heel lastig om de motivatie te vinden om ook die laatste set nog te pakken. Dat lukte dus niet en daarmee is 3-1 ook een terechte uitslag.’

No Replies to "Surf komt te kort tegen volleyballers LSV"