Tafeltennissers Klimaatgroep Stars zetten Pecos opzij

In een langzaam weer wat voller lopende sportzaal aan de Coendersweg in Middelstum, met ook meer eigen leden die komen kijken, heeft Klimaatgroep Stars weer een overwinning kunnen bijschrijven. Het was dat de geroutineerde vechter Anthony Nader ongeslagen bleef, anders had er in plaats van de uiteindelijke 7-3 een erg hoge uitslag kunnen komen en was het verschil met de nummer een TOGB niet met een punt opgelopen.

Zowel Pim van Schaik, Colin Rengers als Nathan van der Lee beten in het stof tegen deze oud-Eredivisiespeler, al moet gezegd worden dat Van Schaik en Van der Lee twee prachtwedstrijden speelden tegen Nader. Van Schaik had bij een 2-1 achterstand en 10-5 in de vierde game vijf matchpoints tegen en het tekent de huidige instelling van de jongeman, dat hij die allemaal weg wist te werken en in de beslissende vijfde set met een briljante bal op 5-2 kwam. Er werden echter een paar foutjes boven tafel gemaakt waardoor een mentaal zeer sterke Nader kon ontsnappen.

Het dient gezegd te worden dat na een partij van bijna een uur iedereen in de zaal erg positief was, ondanks het verlies. Later speelde Van der Lee ook een zinderende pot tegen Nader en na een 2-0 voorsprong, verloor hij drie keer in de verlenging. Het was een van de zes zeer interessante partijen die er zaterdag gespeeld werden. Paul Kruit en Jens Wiersma bleven op een nul steken, maar Kruit was tegen Van der Lee zeker niet de onderliggende partij. Na een ook weer erg spannende en onderhoudende wedstrijd kon Van der Lee in vijven toch het punt binnenslepen.

Rengers speelde wisselvallig en een afgetekende 3-0 nederlaag tegen Nader lag niet in de lijn der verwachting. In het dubbel acteerde hij weer sterk en ook tegen de andere twee speelde hij bij tijd en wijle soeverein, maar er komt nog steeds regelmatig zand in de raderen. Dat blijft een punt van aandacht.

Van Schaik had na de boeiende vertoning tegen Nader een rare pot tegen Wiersma. Hij was wat afgeleid door pratende toeschouwers en kon de focus even niet vinden. Bij de tafeltennissers is men echter wel blij dat er weer wat meer aandacht komt voor toch wel fraai tafeltennisspel, dus daar zal hij zich nog wat beter tegen moeten wapenen en anders vraag je de mensen even of ze stil willen zijn bij bijvoorbeeld een service.

Zijn laatste wedstrijd tegen het trainingsbeest Kruit was echter weer vorstelijk. Vijf, zes en zes punten sprokkelde de Pecos-man bijelkaar en dat zorgde voor weer twee winstpartijen van Van Schaik. Klimaatgroep Stars speelt nu twee uitwedstrijden tegen respectievelijk US en Tempo-Team die de Noord-Groningers dicht op de huid zitten voor plaats twee.

No Replies to "Tafeltennissers Klimaatgroep Stars zetten Pecos opzij"