DRC Phoenix kansloos tegen kampioenskandidaat

Vanwege een eerdere afgelasting speelden de mannen van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl al op vrijdagavond in Groningen. Tegenstander was het tweede team van de Groningers dat momenteel kandidaat nummer een is in de race om het kampioenschap van de derde klasse. En dat werd nog maar eens onderstreept middels een duidelijke 97-5 overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk welk team deze wedstrijd de overhand zou hebben. De Groningers speelden met meer structuur en waren technisch vaardiger. Het was in de beginfase dan ook Groningen wat de klok sloeg. DRC Phoenix had moeite met het snelle spel van de gastheren en kreeg een flink aantal tries tegen in een korte tijd.

De Delfzijlsters kwamen gedurende de eerste helft langzaam maar zeker wat beter in het spel en wisten zelf ook enkele goede aanvallen op te zetten. Vooral het sterke loopwerk van Lennart Boerma gaf veel dreiging. Een aantal keren kwam DRC Phoenix dichtbij de try-lijn. Door goed verdedigen van de Groningers bleven tries echter uit.

Het tweede bedrijf ging verder waar de eerste helft mee was geëindigd. DRC Phoenix kon meer op de aanval spelen maar ondanks het balbezit bleven tries uit. Groningen begon ook iets slordiger te spelen maar wist toch regelmatig tries te scoren. Aan het einde van de wedstrijd was er voor de mannen uit Delfzijl toch nog een lichtpuntje. Groningen wilde een echte monsterscore behalen maar het was juist DRC Phoenix dat in de laatste minuten een try wist te scoren.

Met een 97-5 op het scorebord bleven de winstpunten meer dan verdiend op het sportpark Esserberg. Waar Groningen in de komende weken goede stappen kan zetten in strijd om het kampioenschap, zal DRC Phoenix nog een lang seizoen hebben in de onderste regionen van de derde klasse. Zondag speelt DRC Phoenix haar volgende wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen Greate Pier uit Leeuwarden staat dan om 15.00 uur op het programma.

No Replies to "DRC Phoenix kansloos tegen kampioenskandidaat"