Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht bestaat deze week voor het grootste deel uit bekerwedstrijden omdat er op het competitievlak niet veel werd of kon worden ingehaald. Het Garmerwolder GEO kreeg in 4C met 4-0 klop van Amicitia VMC, terwijl Warffum in 5D een onnodige nederlaag opliep in het duel met SV TEO.

In het bekertoernooi zorgde niet alleen Winsum voor een surprise. Ook vijfdeklasser Corenos kwam tot een bekerstunt door vierdeklasser Heiligerlee uit het toernooi te knikkeren. Uit een voorzet van Lars Baar was het uiteindelijk Jordan Muller die de openingstreffer liet noteren: 1-0. Hij miste vervolgens een strafschop, maar mocht na de doelwisseling op herhaling nadat Lars Baar voor de tweede keer tegen het gras was gekwakt. Nu liet Muller zich het buitenkansje niet ontnemen: 2-0.

Een goed spelend Corenos had in Muller overigens een goudhaantje, want ook de 3-0 kwam vanaf zijn voet. Vanaf de cornervlag krulde hij de bal fraai binnen. Heiligerlee deed nog wel wat terug (3-1), maar Lars Baar schoot het laatste sprankje hoop van de bezoekers aan barrels: 4-1. Zaterdag mag Corenos op visite bij DIO Groningen, dat momenteel de twaalfde plaats bezet en dit seizoen alleen nog maar van Stedum (4-2) wist te winnen.

Derdeklasser Holwierde heeft zijn Waterloo gevonden in het bekerduel met de zondagvoetballers van vierdeklasser TLC. De gastheren wisten op het sportpark Rodenburg in Leek met 4-3 aan het langste eind te trekken. Namens Holwierde scoorden Bram Geurtsen, Thijs Stoppels en Thijs Sonneveld. Zaterdag nemen de mannen het in eigen huis op tegen SC Loppersum, dat door vijfdeklasser Groninger Boys uit het bekertoernooi werd gewipt. Er werd slechts één keer gescoord in dat duel en de maker van die treffer was niet Freddy de Grooth, maar Glenn Datema.

Volgens trainer Johan Ritsema is de bekerzege niet echt verrassend te noemen. ‘Als je alleen naar het klassenverschil kijkt, dan is het inderdaad een verrassing. We hebben dit seizoen echter al meer hoger spelende clubs verslagen, dus helemaal onverwacht komt deze overwinning nu ook weer niet.’

Noordwolde liet geen spaan heel van VVK en wist met een 1-8 overwinning de volgende bekerronde binnen te stappen. Voor de geelzwarten scoorden Lucas Rasker (2), Jesse Hijlkema (2), Silvan Havinga, Marco Vos, Dannick Meima en Robin de Graaf. DVC Appingedam kende weinig moeite met de zondagvoetballers van Sellingen. Mede dankzij treffers van Ronald Hund (2), Eddy Silva (2) en Christina Dijks werd uiteindelijk een 5-2 overwinning geboekt.

Het Leenster FC LEO heeft niet voor een verrassing weten te zorgen in het bekertreffen met Aduard 2000. De gasten zegevierden met 1-5. Alleen Frank Veenwijk scoorde voor de gastheren. Middelstum was midweeks al door de zondagvoetballers van Siddeburen uitgeschakeld. Marko Woortman scoorde voor de thuisclub, maar doelpunten van Ruben van der Ploeg en Bjorn Puister kostten de Middelstummers de kop.

Op zondag kwamen twee regionale vertegenwoordigers in actie en beiden bevinden zich in 5D. Daar verloor Oldambtster Boys met 0-6 van het bezoekende Alteveer en speelde SV Woltersum met 3-3 gelijk bij Meeden. Jeroen van Dijk scoorde twee keer voor de witzwarten. De derde treffer kwam op naam van Adem Secer te staan.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"