SV TEO ‘steelt’ punten van thuisclub Warffum

SV TEO heeft op miraculeuze wijze en 1-2 overwinning weten te boeken in het duel met thuisclub Warffum. De ploeg van trainer Jur Smit speelde bij vlagen beter dan de gasten uit Ten Post. Ze kregen legio mogelijkheden om het duel vroegtijdig naar zich toe te trekken, maar verzuimden deze te benutten. Een eigen doelpunt en een beslissing van de scheidsrechter van dienst deden de ‘kanaries’ vervolgens de das om.

Voor met name de gastheren was een overwinning heel erg welkom, want twee punten uit zeven duel halen is op zijn zachtst gezegd mager. De Warffumers hebben deze nog maar jonge competitie alleen Noordpool UFC en Stedum een punt weten te ontfutselen. Wie de geelhemden zaterdag heeft zien voetballen zou zich daar behoorlijk over verbaasd hebben. De thuisclub begon prima aan het treffen, zette vroeg druk op de verdediging van SV TEO en joeg op iedere bal die richting middenveld getransporteerd dreigde te worden.

SV TEO speelde erg onrustig, was slordig en verloor vrijwel elke tweede bal aan een tegenstander. De gasten zaten kortom behoorlijk vastgepind en het wachten was dan ook op het moment dat de eerste Warffumer treffer begroet zou kunnen worden. Robbert Bos, Stefan van der Berg en Bartel Klinkhamer hadden alle drie voor de openingsgoal kunnen zorgen. Zij vergaten echter te scoren. Een diepe bal van Jan Klinkhamer op teamgenoot Robbert Bos was nog het meest kansrijk, maar tot een succesvolle doelpoging kwam het niet omdat de Ten Poster defensie dwars lag.

Na een kwart wedstrijd was het dan toch raak. De bal werd vanaf de linkerkant voor het doel van Florian Verduijn gelepeld. In eerste instantie wist de sluitpost het gevaar nog te bezweren, maar in de rebound viel het speeltuig voor de voeten van Teun Venhuizen. Die haalde van een meter of tien ongenadig hard uit en liet zich daarna uitgebreid feliciteren: 1-0.

Roel Klinkhamer had niet veel later voor een tweede Warffumer treffer kunnen zorgen nadat het uitverdedigen van SV TEO niet helemaal volgens het boekje was gegaan. De weg naar het doel van de Ten Posters was vrij, maar het veld kennelijk te glad. Klinkhamer gleed weg en daarmee was ook de kans verdwenen. Het was trouwens opmerkelijk hoe vaak een speler van een van beide teams de voeten niet onder het lichaam wist te houden. Het leek af en toe alsof ze op een ijsvloer stonden te voetballen.

De gasten kropen pas na een half uur spelen uit hun schulp, maar toen was het ook meteen code rood in het Warffumer strafschopgebied. Eerst was het Boaz van der Veen die een prima schot in huis had. De reactie van doelwachter Gert Jan Dijkhuizen mocht er ook zijn. Hij bokste de bal uit de bedreigde hoek, maar moest wel een corner toestaan. Die werd door Emiel Kruger genomen en door Marten Reitsema op de lat gekopt. Warffum was aan de gelijkmaker ontsnapt en had meteen een antwoord klaar. Stefan van der Berg probeerde het met een pegel van afstand. Nu was het echter Florian Verduijn die zich wist te onderscheiden.

En zo brak de rust aan van een wedstrijd waarin gezien het spelbeeld te weinig door Warffum was gescoord en het slordig en onzuiver spelende SV TEO nogal wat moeite had om zich onder de gretigheid en agressiviteit van Warffum weg te spelen.

Na de doelwisseling leken de Ten Posters zich wat te hebben hersteld. Het eerste grote gevaar was een schot dat via de paal in de graaiende handen van Gert Jan Dijkhuizen belandde. Je zou het een waarschuwingsschot kunnen noemen omdat de ploeg van Jur Smit hardnekkig bleef volharden in het missen van kansen. Zoals bijvoorbeeld het fraaie schot van Robbert Bos dat in de kruising leek te verdwijnen, maar door Verduijn onschadelijk werd gemaakt. Of bijvoorbeeld de kopballen van Bartel en Roel Klinkhamer die niet het gewenste resultaat opleverden.

Vroeg of laat krijg je dan te maken met een oude voetbalwet en dat overkwam ook Warffum. Nadat Aart Reitsema een prima doelpoging op dito wijze door goalie Dijkhuizen over de lat getild had zien worden, brak het moment aan dat SV TEO wel tot scoren wist te komen. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld werd in de zestien meter gepompt en leek door Emiel Kruger te worden verzilverd. De bal ging ook richting doelmond, maar veranderde iets van richting omdat verdediger Joris Bos er nog aan zat. Doelman Dijkhuizen lag al in de bedreigde hoek. De onverwachte koersverandering van het speeltuig zorgde er echter voor dat de goalie in het luchtledige lag te graaien: 1-1.

De gelijkmaker betekende een hard gelag voor de thuisclub, die zich echter niet van de wijs liet brengen en opnieuw de kortste weg naar het Ten Poster doel probeerde te zoeken. Daarbij was men soms niet al te doordacht bezig en bleef menig aanval in goede bedoelingen steken. Stefan van der Berg was nog het dichtst bij een nieuwe voorsprong voor de gastheren. Hij zag zijn scherpe voorzet vanaf rechts bovenop de lat belanden.

En zo kroop het duel, dat niet hoogstaand maar wel amusant was om naar te kijken, naar het einde toe en leek een punt het maximaal haalbare voor beide ploegen te zijn. In het slotstuk van de tweestrijd viel er echter toch nog een beslissing. Een aanval van SV TEO liep stuk en Warffum dacht een doeltrap te kunnen nemen. Niemand had op een fluitsignaal van scheidsrechter Van Houten gerekend. Hij had, tot verbazing van alles en iedereen op het sportpark, in het schemerdonker gezien dat de bal kennelijk nog een Warffumer hoofd had geschampt. Uit de omstreden corner van Emiel Kruger wist Wilko Woldhuis de bal uiteindelijk achter Gert Jan Dijkhuizen te frommelen: 1-2.

De protesten die volgden mochten niet baten, de onpartijdige bleef uiteraard bij zijn beslissing en dus moest Warffum in de achtervolging. Daarvoor hadden de gastheren nog een dikke vijf minuten. Wat ze ook probeerden, het leek alsof het doel van SV TEO was dichtgemetseld. Robbert Bos was nog het dichtst bij de op zijn minst verdiende gelijkmaker. Zijn schot spatte echter op de lat uiteen. Het was het laatste wapenfeit van een wedstrijd waarin Warffum zichzelf wel voor het hoofd kon slaan en SV TEO met een gestolen overwinning huiswaarts keerde.

Trainer Jur Smit en zijn mannen dropen teleurgesteld af. ‘Zo gaat het nu iedere week. We krijgen veel lof voor de wijze waarop we voetballen, maar de beloning blijft achterwege. Niemand begrijpt waarom wij nog maar twee punten hebben. Nu heb je zelf kunnen zien waarom dat zo is. We hadden vandaag heel eenvoudig moeten winnen. Dit is zo frustrerend.’

Zijn collega Gerben van der Hoek was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de puntenwinst. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat we er niet meer op gerekend hadden. We bleven vooral de eerste helft onder ons normale niveau. Toen mochten we blij zijn dat Warffum maar één keer scoorde. Na de pauze hebben we het een en ander omgezet en liep het wat beter. Dat je dan door zo’n curieus moment toch nog de overwinning weet te pakken? Ik ben er niet minder blij om.’

* Warffum – SV TEO 1-2 (1-0). Teun Venhuizen 1-0; Joris Bos (e.d) 1-1; Wilko Woldhuis 1-2.

No Replies to "SV TEO 'steelt' punten van thuisclub Warffum"