Volleyballers LSV verliezen vooral van zichzelf

De Struikhal was de volleyballers van LSV uit Loppersum zaterdag niet goedgezind. Eerst verloren de dames kansloos van de koploper, waarna de heren in de Groninger lawaaibak ook het onderspit moesten delven. Tegen laagvlieger Veracles H5 lieten de Lopsters het vooral in de (rally)pass liggen en gingen met 3-2 (14-25, 25-21, 25-22, 23-25, 15-9) onderuit. Een onverwachte nederlaag die nog wel even blijft hangen vanwege het vertoonde spel en het gebrek aan spelplezier.

LSV moest het doen zonder buitenaanvaller Bert Vink. Zijn plek werd de eerste twee sets ingevuld door Rob Ellens. Zonder zelf briljant te spelen liepen de gasten snel uit naar 12-8. De studenten sloegen veel ballen uit dus hoefde LSV er weinig tegenover te zetten. Een goede serve serie van Gerard Hofman sloeg een onoverbrugbaar ga, 16-8. Een tweede time-out van Veracles veranderde daar niets aan. Toch nam LSV ook een time-out omdat er veel te laks gespeeld werd. En dat bleek ook in de tweede set. Ondanks de opdracht de problemen vooral aan de andere kant van het net te leggen, maakten de Lopsters een aantal onverklaarbare fouten. Een killblok van Jan Klink leverde nog wel een 11-12 voorsprong op, maar even later stond het 18-14 voor de thuisploeg.

Zoals eerder al vermeld liep het in de passing niet bij LSV waardoor de mids bijna niet bediend konden worden. Het werd allemaal te voorspelbaar waar Veracles dankbaar gebruik van maakte. De derde set was een kopie van de tweede. Arne Haak, normaal midspeler, was Ellens komen vervangen. Het leverde aanvallend meer lengte op maar omdat de foutenlast bij de Lopsters te hoog bleef kon ook hij het onderscheid niet maken. Tot 15-14 ging het gelijk op, maar na een Lopster time-out liep de thuisploeg door een aantal goede bloks uit naar 19-15. Bij LSV kwam weer een stuk vechtlust terug in het team, maar dat was net niet genoeg om de derde set te winnen.

Dat goede gevoel namen ze wel mee naar de vierde set. Binnen de kortste keren stond het 5-11 en leek de vijfde set in de maak. Veraclesser Tomas Boven kwam op dat moment aan serve. En hij beschikt over een erg gevaarlijke opslag waar de gasten geen vat op kregen. Hij trok de stand weer gelijk, waarna het de beurt was aan Arne Haak om zijn lastige serve te produceren. LSV liep uit naar 13-17, maar een aantal dubieuze beslissingen van de tot dan toe prima fluitende scheidsrechters bracht de onrust terug bij de gasten.

Veracles, wat naar eigen zeggen de beste wedstrijd van het seizoen speelde, profiteerde weer. Op 22-23 leken de studenten weer langszij te komen, maar de scheidsrechter besliste terecht dat de bal via de netrand in plaats van het blok uitging. Na een hele lange rally sloeg Veracles de bal uit waardoor er toch een vijfde set nodig was om de partij te beslissen. Wie dacht dat LSV nu door zou drukken kwam bedrogen uit. Er werd gewisseld bij 8-2 en aangezien de laatste set maar tot vijftien gaat was dat de beslissing.

LSV-aanvoerder Arnold Hovenga: ‘Snel vergeten dit, zulke potjes speel je ieder seizoen wel eens. Het is zaak om de boel snel weer op de rit te krijgen. Woensdag spelen we namelijk alweer.’ Om 20.30 uur staat dan de inhaalwedstrijd thuis tegen Voklubol op het programma en dat is ook geen sinecure.

No Replies to "Volleyballers LSV verliezen vooral van zichzelf"