Artemis in Groningen, Nijmegen en Buitenpost

Prima loopweer, acht graden, weinig wind, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak langs de Groesbeekse heuvels vormden het decor van een weer geslaagde Zevenheuvelenloop. Het aantal deelnemers op de 7 kilometer op zaterdag en de 15 kilometer op zondag bedroeg respectievelijk 7000 en 20.000. Onder de duizenden deelnemers aan de 15 kilometer bevond zich ook een viertal Artemissers.

Hiervan was René Hartlief uit Baflo de snelste. Hij voltooide zijn eerste 15 kilometer onder de vlag van Artemis in een keurige 1.10.17 uur en werd hiermee 574e bij de mannen 40-plus. Marnix van den Brink uit Groningen werd met een tijd van 1.14.42 uur 826e bij de mannen 45-plus. Miranda Vink uit Winsum, die na afloop zei dat ze lekker had gelopen, liet als 132e bij de vrouwen 40-plus en tijd van 1.16.11 uur afdrukken. Het was ook voor Vink haar eerste 15 kilometer wedstrijd onder de vlag van Artemis. ‘Het was zwaar, druk en er heerste een prima sfeer’, vertelde dorpsgenoot Koos Durenkamp. Hij sloot zijn wedstrijd nagenoeg volgens voorgenomen schema af in 1.21.01 uur en behaalde hiermee een keurige 8e plaats bij de mannen 75-plus.

Zondagmorgen is er weer een begin gemaakt met de eerste van een viertal maandelijkse trainingslopen in het Groninger Stadspark. Groningen Atletiek staat al 29 jaar garant voor een prima organisatie. Het plezier bij deze lopen staat voorop. De te lopen afstanden variëren van 4 tot 16 kilometer. Een rondje op de atletiekbaan en vervolgens maximaal vijf ronden van 3 kilometer door het in prachtige herfstkleuren getooide Stadspark.

Het mooie loopweer lokte 140 enthousiaste deelnemers, waaronder drie Artemissers. Jeannet Bakema uit Loppersum klokte voor de door haar gelopen 10 kilometer een tijd van 1.02.18 uur. Anja en Valerie Schaaphok uit Winsum finishten op de 4 kilometer na respectievelijk 35.28 en 22.01 minuten.

Wim Ammeraal uit Leens heeft zondag deelgenomen aan de Switterun, een recreatieve loop over 10 kilometer in Buitenpost. De opbrengst van deze loop was bestemd voor KiKa. De Leenster, lopend zonder startnummer, noteerde een zelfgeklokte tijd van 44.35 minuten.

No Replies to "Artemis in Groningen, Nijmegen en Buitenpost"