Voetbaldier Sibolt Hovenga (73) overleden

Soms bereiken je van die berichten die je net iets meer raken dan andere. Het bericht dat ras-Stedumer Sibolt Hovenga afgelopen week is overleden, is zo’n bericht. Sibolt was een veelbesproken en kleurrijk man. Iemand die het hart op de tong had liggen. Een man wiens passie op de velden lag en daar was hij dan, als het maar even kon, wel te vinden.

Sibolt Hovenga was een liefhebber. Het erelid van vijfdeklasser Stedum was niet alleen scheidsrechter. Hij kon een aardig balletje trappen, fungeerde als terreinbeheerder, keeper, keeperstrainer bij de geelzwarten, maar was ook jeugdleider, grensrechter, bestuurslid en rapporteur. Zijn naam werd in een adem met die van vv Stedum genoemd. Sibolt was een bekend gezicht. Niet alleen op en langs de velden aan de Bedumerweg in zijn woonplaats, maar ook elders in de provincie.

Of het nou bij een wedstrijd in het G-voetbal of in de zaal of op het veld was, Sibolt was paraat als men hem daarom vroeg. De vv Stedum benoemde hem in 1994 al tot erelid. In april 2018 werd hem de hoogste KNVB-onderscheiding overhandigd voor zijn verdiensten als scheidsrechter.

Een herseninfarct deed hem in zorgcentrum Innersdijk in Ten Boer belanden, waar hij de laatste jaren verbleef. Ter nagedachtenis aan Sibolt speelden het eerste en derde elftal van vv Stedum zaterdag met rouwbanden om en werd er voor aanvang van de duels een minuut stilte in acht genomen. Enkele jaren geleden had EemsmondSport een interview met dit voetbaldier, vlak nadat hij zijn laatste wedstrijd had gefloten. We willen u deze ontmoeting niet onthouden…

Het voltallige team van EemsmondSport wenst zijn vrouw Geke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

No Replies to "Voetbaldier Sibolt Hovenga (73) overleden"