250e goal NEC Delfzijl in gewonnen duel met De Weide

Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft weer een mijlpaal bereikt. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen De Weide uit Hoogeveen, waarin de mannen van Kees Pranger een achterstand bij de rust een 2-1 overwinning wisten om te buigen, werd zaterdag het 250e competitiedoelpunt in haar bestaan sinds 1 juli 2014 gescoord. NEC Delfzijl had er 140 wedstrijden voor nodig en dat betekende een gemiddelde van 1,7 doelpunten per wedstrijd.

Het eerste doelpunt van NEC Delfzijl werd gescoord op 13 september 2014 in de gewonnen thuiswedstrijd (3-1) tegen Helpman en kwam op naam van Michiel Verloove. De maker van het 100e doelpunt was good old Dennis Boerma. Hij trof de roos in de thuiswedstrijd tegen Aduard 2000 (2-0) op 8 oktober 2016. De volgende mijlpaal (150) van NEC Delfzijl was een voltreffer van allround spits Elsin Yilmaz in de thuiswedstrijd tegen de latere degradant Groen Geel (2-3) op 28 oktober 2017.
Het 200e doelpunt kwam van de voet van de grillige en lekkere pingeldoos Edwin Hodzic in de uitwedstrijd tegen streekgenoot Omlandia (0-6) op 13 oktober 2018.

Het heeft daarna iest meer dan een jaar geduurd alvorens er opnieuw een ‘feestje’ gevierd kon worden. Middenveldatchitect Nino Tualena, de man met complete rust aan de bal, veel overzicht en inzicht en een ware tacticus, nam de 250e voor zijn rekening. Hij scoorde de jubileumtreffer zaterdag uit een strafschop.

Overigens zijn de meeste van de 250 doelpunten van NEC Delfzijl door Erwin Noordhoff gemaakt. Hij scoorde in totaal 29 keer. Op de 2e plaats staat Jari Slort met 26 treffers. De tegenstander was zo vriendelijk om vier keer in eigen doel te scoren.

No Replies to "250e goal NEC Delfzijl in gewonnen duel met De Weide"