Omlandia en Noordwolde zorgen voor spektakel

De derdeklassers Omlandia en Noordwolde hebben zich zaterdag van hun productiefste kant laten zien. Na een uiterst vermakelijke pot voetbal stond er een 6-4 eindstand op het scorebord van de witblauwen uit Ten Boer. Met die overwinning wist de thuisclub zich eindelijk van de laatste plaats los te rukken.

Het begin van de wedstrijd was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten waren er al drie doelpunten gefabriceerd. Namens de gastheren scoorde Kevin Potgieter, waarna Robin de Graaf de stand weer gelijk wist te trekken. Vervolgens was het Remco Bolhuis die de thuisclub opnieuw naar een voorsprong wist te tillen: 2-1.

Een veelbelovende start van wat een hele open wedstrijd zou worden. Omlandia toonde zich in eerste helft heel wilskrachtig en was bereid om tot de grens te gaan. De gastheren waren agressief, wonnen alle tweede ballen en troefden Noordwolde zeker op het gebied van fanatisme af. Toch zou het na een dik kwartier opnieuw gelijk worden. Nu was het Ewout Boersema die de bal in het netje deponeerde. Erg lang kon hij er niet van genieten, want het was Wouter Hoek die niet veel later de vijfde goal van de middag liet aantekenen: 3-2.

Er leek zich een spektakelstuk te ontvouwen dat zijn gelijke al heel lang niet meer heeft gekend op het veld aan de Sportlaan. Voor de pauze werd er echter niet meer gescoord en ook na de doelwisseling leek het aanvankelijk alsof de scoringsdrift ineens was verdwenen.

Na driekwart wedstrijd kon er echter weer een feestje worden gebouwd toen Lucas Rasker namens de gasten de tussenstand op 3-3 bepaalde. In de 76e minuut was de vreugde al wat getemperd, want toen liet Omlandia weer van zich horen. Wouter Hoek kreeg de 4-3 op zijn naam, al werd er hier en daar geroepen dat het een Noordwolder been was dat het speeltuig tegen het nylon deed belanden. De 17-jarige speelde onbevangen en had volgens Zijlstra geen Duracell-batterijen ingeslikt, maar waarschijnlijk aan de krachtstroom gezeten. ‘Hij bleef maar gaan’,, aldus de oefenmeester.

Vervolgens was het slotstuk van de tweestrijd minstens zo knotsgek als de aanvangsfase. Nadat Robin de Graaf voor 4-4 had gezorgd, liet Remco Bolhuis zijn tweede van de middag aantekenen en bracht Omlandia opnieuw aan de leiding: 5-4. Er moest nog ene kleine tien minuten worden gespeeld, dus was het even afwachten of Noordwolde nog met een antwoord zou weten te komen.

Daar stak Remco Bolhuis echter een stokje voor Hij besliste in de slotminuten het duel definitief door zijn derde te produceren en de eindstand daarmee op 6-4 te bepalen. De toeschouwers hadden waar voor hun geld gekregen. Omlandia stak de punten in de zak en heeft nu zowel Noordwolde als Aduard 2000 in het vizier. Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt slechts een punt.

‘Het was tactisch gezien geen sterke wedstrijd en de goals vielen veel te gemakkelijk. Dat het na een kwartier al 3-2 staat, zegt veel over de fouten die er werden gemaakt. Wij gaven de doelpunten net zo gemakkelijk weg als Omlandia’, aldus trainer Simon Schuil van Noordwolde. Hij vond dat zijn team zich na de rust knap had hersteld van een slechte eerste helft. ‘Toen hadden we echter het probleem dat we na een goal meteen weer op achterstand kwamen te staan. Het was inderdaad een spektakelstuk, maar als verliezend trainer heb je daar niet zo veel aan. Zeker niet als je uit Ten Boer komt.’

Collega Jan Jaap Zijlstra vond het wel terecht dat zijn ploeg de overwinning over de streep had getrokken. De manier waarop de score verliep deed hij als volgt uit de doeken. ‘De Sint was nog maar amper in Ten Boer en we hadden net een minuut stilgestaan bij de strijd tegen racisme. Een paar minuten later had ik al 1-1 op mijn papiertje staan. Tja, dan geloof je je eigen ogen niet. Omlandia begon prima aan de wedstrijd. We waren fel, pakten alle tweede ballen en zetten vroeg druk. Noordwolde wist daar niet goed mee om te gaan. Na de rust hebben we ze teveel ruimte gegeven. Al met al ben ik wel blij met het resultaat en met spelers als Hoek en Bolhuis. Dat begint een aardig koppeltje te worden.’

* Omlandia – Noordwolde 6-4 (3-2). Kevin Potgieter 1-0; Robin de Graaf 1-1; Remco Bolhuis 2-1; Ewout Boersema 2-2; Wouter Hoek 3-2; Lucas Rasker 3-3; Wouter Hoek 4-3; Robin de Graaf 4-4; Remco Bolhuis; 5-4; Remco Bolhuis 6-4 (foto: Sietze Haak).

No Replies to "Omlandia en Noordwolde zorgen voor spektakel"