Stroef gestart LSV wint van volleyballers Voklubol

Voor de volleybalheren van LSV uit Loppersum stond onlangs een inhaalduel tegen Voklubol op het programma. Ondanks een moeizaam begin wisten de heren van LSV uiteindelijk een gemakkelijke 3-1 overwinning binnen te halen. Hiermee herstelden ze zich enigszins van het verlies van een week eerder.

In de eerste set was het duidelijk dat LSV de slechte wedstrijd tegen Veracles nog niet helemaal verwerkt had. Er werd slecht verdedigd en in de pass liep het niet. Voklubol speelde met overtuiging en nam snel een 2-6 voorsprong. Ondanks dat de thuisploeg de stand weer gelijk wist te trekken (7-7) bleef het moeizaam spelen. Bij Voklubol lukte veel, men produceerde met de serve drie netrollers die goed vielen en zo bleven ze constant een paar punten voor staan. Bij LSV begon het langzaam wat beter te lopen, maar een paar aanvallende fouten zorgden er toch voor dat de gasten verdiend de eerste set naar zich toe trokken: 19-25.

Hoe anders was het in de volgende sets. In de setwissel staken de Lopsters even de koppen bij elkaar en werden er een aantal duidelijke afspraken gemaakt. En dat had effect. Dirk de Vries was sterk op serve en zo kwam de thuisploeg op 8-6. LSV bleef de overhand houden en op 16-10 was er een prachtig killblock van Arne Haak. De Lopsters bleven gevarieerd spelen en aanvoerder Arnold Hovenga maakte zijn passfoutje goed door de driemeter aanval snoeihard binnen te slaan op 23-13. De set ging met 25-13 naar de thuisploeg.

In de derde set hetzelfde beeld. Tot 6-6 ging het gelijk op maar daarna was het LSV wat de klok sloeg. Toen ook spelverdeler Jurjen Haak, toch niet de grootste in het veld, twee ballen blokkeerde naar 14-7 was het gedaan met het verzet van Voklubol. LSV kon nu ook B-junioren Gertjan Schilder en Derk Mollema wat speelminuten geven. En het was te zien dat de twee jeugdigen het spelletje steeds beter beginnen te snappen, maar ook nog wel wat te leren hebben. Ook deze set ging met 25-13 naar LSV.

De vierde set was de pijp leeg bij Voklubol, maar het leverde gelukkig nog wel een paar hoogtepunten aan Lopster zijde op. De Vries sloeg een schitterende bal rechtdoor naar 9-6 en midspeler Jan Kink etaleerde op 16-11 zijn specialiteit, het blok. LSV kwam niet meer in de problemen en won met 25-16 de laatste set.

Het absolute hoogtepunt kwam echter na de partij. Voklubol kwam met een prachtige bijdrage voor de actie ‘Klimmen tegen MS.’ In 2020 gaat een aantal leden van LSV wederom de Mont Ventoux beklimmen, op de fiets en met de benenwagen. Meer info is te vinden op https://www.klimmentegenms.nl/team/lsv-klimt-2019

No Replies to "Stroef gestart LSV wint van volleyballers Voklubol"