Autosport Groningen viert eerste lustrum

Het was voor AutoSport Groningen, die jaarlijks meerdere autocrosswedstrijden organiseert in Winsum, een tumultrijk begin van 2019. Net als andere jaren had de organisatie de grootste moeite met het verkrijgen van de juiste vergunningen en gooide zelfs de handdoek in de ring en maakte bekend te stoppen met het organiseren van de autocrosswedstrijden.

Dit leidde tot een groot protest van deelnemers en fans van de autocross tijdens een raadsvergadering van gemeente Het Hogeland in Uithuizen. Uiteindelijk, na vele onderzoeken heeft de gemeente toch de nodige vergunningen verleend en beleefde AutoSport Groningen weer een spectaculair seizoen tijdens de vier georganiseerde wedstrijden op de kleibaan in Winsum. Inmiddels zijn de gesprekken met gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen in volle gang in voorbereiding op seizoen 2020.

Maar eerst heeft de organisatie nog een feestje te vieren, men viert dit jaar het vijfjarig jubileum. ‘We hadden dit jubileum graag op een andere wijze willen vieren, maar door de vergunningsproblemen was voor ons de lol er wel even af en hebben we besloten dit jubileum te vieren middels een groot feest’, aldus voorzitter Klaas Pol.

Elk jaar organiseert de club voor de deelnemers een feestavond, gewoon om het seizoen gezellig met elkaar af te sluiten en de clubkampioenen nog eenmaal flink toe te juichen. Dat doen ze ook dit jaar weer, maar dan extra groot en op een speciale locatie. Komende zaterdag is de organisatie en haar aanhang te gast bij Garnwerd aan Zee in Garnwerd. Een prachtige, speciale locatie waar Tuma FM drive in show de muzikale omlijsting zal verzorgen, met daarbij live-optredens van onder anderen Grutte Geart, René Becker en Marco Schuitmaker. Deze is avond is gratis toegankelijk voor iedereen. ‘Je hoeft niet van autocross te houden om langs te komen voor een gezellige avond, we vieren ons vijfjarig jubileum graag met iedereen’, zo besluit Klaas Pol namens de organisatie.

No Replies to "Autosport Groningen viert eerste lustrum"