Goede start maar ruime nederlaag voor DRC Phoenix

Ondanks een goed begin van de mannen uit Delfzijl wisten de rugbyers van DRC Phoenix in het duel met Greate Pier niet tot scoren te komen. Het waren uiteindelijk de Friezen die met een ruime overwinning huiswaarts keerden en daar was weinig op af te dingen. De Delfzijlsters waren een aantal keren in kansrijke positie maar misten op de juiste momenten ervaring en rust. De Leeuwarders hadden dit wel en een 0-78 eindstand op het scorebord liet niets aan de verbeelding over.

Vooraf gaven de kenners de mannen van DRC Phoenix weinig kans tegen het goed draaiende Greate Pier. De club is namelijk nog volop in de race voor het behalen van de poule waarin na de winterstop om het kampioenschap gestreden gaat worden. DRC Phoenix draait, zoals bij een ieder wel bekend, wederom een moeizaam seizoen.

De beginfase van de wedstrijd gaf echter een heel ander beeld dan iedereen had verwacht. DRC Phoenix begon sterk en zette Greate Pier ver terug. Greate Pier moest ruim tien minuten met alle hens aan denk verdedigen. Met goed werkende aanvalspatronen bleef de thuisploeg gaten vinden, echter kwam men keer op keer een metertje te kort.

Na de goede beginfase van DRC Phoenix leek het alsof Greate Pier een versnelling hoger ging spelen. De fysiek zwaardere spelers bleken moeilijk af te stoppen voor de jonge spelers van DRC Phoenix. Waar de Delfzijlsters nalieten om te scoren, greep Greate Pier elke mogelijkheid aan en liepen de rugbyers uit Leeuwarden al snel uit. Ze wisten de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft te beslissen.

Na de korte rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. DRC Phoenix speelde bij vlagen leuk rugby, echter ontbrak het steeds meer aan finesse om de verdediging van Greate Pier te doorbreken. De Friezen daarentegen wisten nog wel enkele tries te scoren.

Een groot deel van de tweede helft werd onder kunstlicht gespeeld vanwege de invallende duisternis. Aan het spelbeeld veranderde dit niets. Greate Pier kon eenvoudig de wedstrijd uitspelen en goede zaken doen op de ranglijst. Voor DRC Phoenix staat komend weekend wederom een pittige uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Dwingeloo.

No Replies to "Goede start maar ruime nederlaag voor DRC Phoenix"