Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we als vanouds weer in de 1e Klasse E, waar Winsum op eigen veld een 1-2 nederlaag leed tegen Balk en dus geen revanche wist te nemen voor de 0-2 thuisnederlaag van vorig seizoen. Voor de thuisclub scoorde Heinze Andringa. Het breekpunt in de tweestrijd vormde de tweede gele kaart van Hans Zwakenberg, halverwege de tweede helft. Balk gaf daarna nog een keer gas en trok het duel in een hectische slotfase alsnog naar zich toe.

Een trapje lager toonde NEC Delfzijl veerkracht door in het duel met De Weide een 0-1 achterstand in een 2-1 overwinning om te buigen. Voor de Delfzijlsters scoorden Elsin Yilmaz en Nino Tualena. Competitiegenoot SV Bedum boekte een uiterst nuttige zege op het bezoekende The Knickerbockers. De Stadjers werden op een 3-1 nederlaag getrakteerd. De Bedumer goals waren van Anne-Jits Sybesma, Nigel Bakker en Bart Apotheker, die een strafschop wist te verzilveren.

De 3e Klasse C hebben we uitvoerig verslagen, dus kan er een sprongetje naar de 4e Klasse C worden gemaakt. Daar boekte Poolster een 5-0 overwinning op OKVC uit Oldehove. Jesse Smit scoorde drie keer voor de geelzwarten, Kevin Bijlsma deed dat twee keer. FC LEO mocht in Leens lange tijd op een klein stuntje hopen in het duel met DVC Appingedam. De gastheren waren aan de leiding gekomen door een voltreffer van Johan Hofman. Het duurde tot driekwart wedstrijd alvorens de Damsters een gaatje in de Leenster defensie wisten te prikken. Bram Mulder was de maker van de 1-1. Daarna was FC LEO het kennelijk kwijt en werd het uiteindelijk 1-4 voor de gasten die ook Brian Mulder, Ronald Hund en Lars Mulder zagen scoren.

Middelstum kreeg een flinke tik op de neus van GEO. De Garmerwolders versloegen het team van trainer Frank Konneman met 5-1. Laurens van der Kamp (2), Paulus Camara, Gijs Sagel en Bart van der Tuuk scoorden voor de thuisclub. Dennis Verkerk deed dat uit naam van Middelstum. De Heracliden beleefde ook al geen plezierige middag. Gastheer Lycurgus stuurde de Meisters met een half dozijn treffers (6-0) in de bagage terug het Hogeland op.

En dan was er no het duel tussen SIOS en het bezoekende RZ Baflo. Een onvervalste derby die in een 3-2 overwinning voor de Sauwerders eindigde. Chris ten Boer en Duncan Torrenga scoorden voor de bezoekers. Willem Nieweg (2) en Allert de Haan waren de gevierde mensen aan de kant van SIOS.

In 5D nam Corenos een onvervalste zevenklapper mee terug naar Roodeschool. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa had geen kind aan een onthutsend zwak spelend DIO Groningen. Na he bekersucces tegen Heiligerlee wilde Corenos nog wel een keer het zoet van de overwinning proeven. Het werd al vrij snel duidelijk dat het hoofdzakelijk aan de gasten elf zou liggen, mocht dat mislukken.

Na een dik kwartier zorgde Sven Knot voor de openingstreffer, maar meer goals zouden er voor de thee niet vallen. Het vuurwerk bleef voor het tweede bedrijf bewaard. De 0-2 van Sven Knot viel al snel na de hervatting en nadat Lars Baar ook twee doelpunten had laten noteren ging het snel. Migel van Gennip toverde eveneens twee treffers uit de hoge hoed en uiteindelijk was het Jordan Muller die de eindstand op 0-7 wist te bepalen.

In dezelfde klasse rekende Ezinge af met Oosterparkers. De thuisclub zegevierde met 4-0 dankzij treffers van Dennis Abbas, Paul Broekhuizen, Jasper Dijkstra en een eigen goal van de Stadjers. Bij Zeester weten ze nu ook dat Freddy de Grooth kan scoren. Hij deed dat drie keer tegen de Zoutkampers, die uiteindelijk met 5-0 het schip in gingen.

In Uithuizen kreeg Noordpool UFC met 2-3 klop van Potetos, nadat de thuisclub lange tijd op een terechte 2-1 voorsprong had gestaan dankzij treffers van Angelo Sitaram en Sam Doornbos Clevering en een flinke portie werklust. Potetos moest na de rust wel komen en had het geluk dat Noordpool UFC in sommige gevallen het overzicht kwijt raakte, anders waren de gasten voor grotere problemen komen te staan.

Stedum en SV TEO begroeven de strijdbijl bij een 3-1 eindstand in het voordeel van de geelzwarten, die met rouwbanden speelden vanwege het overlijden van ras-Stedumer Sibolt Hovenga. Voor de thuisclub troffen Yannick van den Berg (2) en Jeroen Bansberg het doel. Voor de Ten Posters wist Robbert Veldman te scoren. De Fivel ging met 5-2 onderuit op bezoek bij VVK. Tiemen Pestman en Rindert Havinga waren de Riepster doelpuntenmakers. Pestman kreeg tijdens het duel rood voorgehouden en kon vroegtijdig onder de douche.

In de kelder van 5D vond het duel plaats tussen thuisclub ZEC en Warffum. De Warffumers waren op revanche uit voor de knullige thuisnederlaag tegen SV TEO en ZEC wilde na de nederlaag tegen Corenos eveneens op zoek naar winst. De punten gingen mee naar Warffum, dat met 1-3 wist te winnen door doelpunten van Teun Venhuizen en Stefan van den Berg (2). Namens de Zandeweersters was Jens Posthumus trefzeker.

In de 5e Klasse E werd Muntendam door SC Scheemda afgedroogd. De Scheemders zegevierden met maar liefst 8-0 en hadden in Danny Blaauw en Thijs Heeg (2) hun productiefste spelers. De overige doelpunten werden gemaakt door Bob Kellendonk, Patrick de Haan, Jorden Roos en Brian Drevel. De koploper heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld, als naaste belager VVS dat Westerlee met 2-5 op dood spoor wist te zetten. Voor de Oostwolders scoorden Danny van Lang (2), Gerjan Drenth, Dennis Koetje en Jeroen Reininga.

Wagenborger Boys moest het onderspit delven in de uitwedstrijd (4-0) tegen Veendam ’94 en ziedaar, de zaterdagtak van Siddeburen weet heel goed hoe je geboden kansen moet verzilveren. Op bezoek bij SGV in Schildwolde, werd er maar liefst vijf keer gescoord. Eduard Zuur (2), Egbert Bosma, Vincent Jonkman en Bram Kuiper waren de schutters van de dag.

Hun broeders van de zondag zagen tegenstander Nieuw Roden vijf keer raak schieten. Zelf kamen ze tot een treffer die Jelle van der Geest op naam kreeg. De Siddebuursters zakken behoorlijk af en zien de degradatiestreep akelig dichtbij komen.

In een doelpuntrijk treffen (3-6) heeft Farmsum weer een overwinning aan het totaal toegevoegd. Het team van trainer Daniël Venhuizen kwam op een 2-0 achterstand te staan, maar een eigen goal en ene treffer van Herbert van Brugge leverden een 2-2 ruststand op. Na de pauze kwamen de schutters pas goed op gang en uiteindelijk waren het Alwin Nap (2), Teun Westerhuis en Reza Fambrene die er voor zorgden dat Farmsum zijn derde competitiezege op rij in de zak kon steken.

De strijd onderin deze klasse is groot. Pekelder Boys en Eenrum deden er alles aan om een driepunter mee naar huis te nemen en dat lukte de Pekelders. Je zou de 3-2 bijna fortuinlijk kunnen noemen, want de Eenrumers wisten dankzij twee doelpunten van Quincy Dijkstra op een 0-2 voorsprong te komen. Die was binnen vijf minuten echter weggepoetst. De winnende treffer zou pas diep in de tweede helft vallen.

En dan is er tenslotte nog de 5e Klasse D, waar Kloosterburen op eigen veld met 1-4 van THOS verloor. Daniël van Dijk scoorde voor de Kloosterbuurders, die uit even duels nog maar vier punten hebben verzameld. Zelf scoorden ze tien keer en werden er vijfendertig tegentreffers geïncasseerd. Et Woldendorper WEO doet het beter. Op bezoek bij Meeden werd een 0-4 overwinning veilig gesteld. Sven Beeftink, Niels Jansen, Alexsander Klok en Daniël Boekee tekenden voor de productie. Woltersum ging op bezoek bij Nieuweschans. De grensbewoners rekenden eenvoudig af (7-2) met de witzwarten, die alleen Adem Secer en Martijn Buls zagen scoren.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"