Korfballers DWA/Argo winnen eerste thuiswedstrijd

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie afgewerkt. Zunobri uit Zuidhorn kwam op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Na een 10-5 ruststand wist DWA/Argo de punten redelijk eenvoudig in eigen huis te houden. De eindstand werd 18-11.

Sanne Schuuring begon opnieuw op de plek van de nog geblesseerde Lisanne Pettinga en ook Yarin Smedema staat nog altijd in de basisopstelling. DWA/Argo startte meteen goed en nam een 3-0 voorsprong door doelpunten uit handen van Tom van der Laan, Lisette Hamminga en Sam Pestoor.

Toch moest de ploeg, net als vorige week, even in de wedstrijd komen. Nadat Zunobri ook het gat van de korf had weten te vinden, kwam de scoringsmachine verder op gang. De stand liep op naar 6-1 in het voordeel van de thuisploeg. Tot aan de rust bleef DWA/Argo de bovenliggende ploeg en had Zunobri het nakijken. De ruststand was 10-5. De doelpunten van DWA/Argo kwamen uit handen van Lisette Hamminga, Nick Brandsma (2x) en Gert-Jan Stulp.

Na de pauze werd al gauw duidelijk dat de punten voor DWA/Argo binnen waren, want de voorsprong liep op naar 15-5 door doelpunten van Nick Brandsma, Gert-Jan Stulp, Yarin Smedema, Sanne Schuuring en Sam Pestoor.

Zunobri kwam ook nog tot scoren en in de slotfase van de wedstrijd konden de gasten de stand zo een wat draaglijker aanzien geven. Bij DWA/Argo kwamen Ole Smedema en even later ook Jildau Smedema binnen de lijnen. Trainer/coach André Pettinga gaf zijn ploeg een extra opdracht mee, namelijk dat de ploeg moest zorgen dat alle spelers een treffer konden maken. Dat lukte, want ook deze invallers wisten het gat van de korf te vinden. Zunobri scoorde als laatste nog een treffer, wat resulteerde in een 18-11 eindstand.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuiswedstrijd. De Pein uit Opeinde komt dan op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Dit duel zal om 14.20 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(4x), Gert-Jan Stulp (3x), Yarin Smedema, Lisette Hamminga en Sam Pestoor (2x), Karen Oostmeijer, Tom van der Laan, Sanne Schuuring, Jildau Smedema en Ole Smedema (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo winnen eerste thuiswedstrijd"