Gonny Houtman slaat dubbelslag in Zeyen

Gonny Houtman, lid van de loopgroep Artemis uit Winsum, heeft zaterdagmiddag in het zwaarbewolkte maar droge Drentse brinkdorp Zeijen voor een handjevol toeschouwers de 10 kilometer bij de vrouwen 60+ gewonnen. De Zeijer Strubbenloop vormde de afsluiting van het uit negen wedstrijden bestaande Rabocup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit 2019.

De plaatselijke organisatie had een zwaar, maar afwisselend parcours van 5 kilometer over verharde en onverharde wegen uitgezet dat door de wedstrijdlopers twee keer moest worden bedwongen. Ondanks de concurrentie van de gelijktijdig gehouden Herfstcross in Norg stonden totaal 180 deelnemers, 60 meer dan vorig jaar, aan de start van de 10 kilometer, de 5 kilometer en de jeugdlopen.

Voor de 10 kilometer hadden zich 100 deelnemers gemeld, waaronder Gonny Houtman. Zij was bij de vrouwen 60+ duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Met een tijd van 50.49 minuten verzekerde ze zich van haar zevende overwinning in dit circuit. De nummers twee en drie in haar categorie volgden op respectievelijk 3.20 en 4.26 minuten. Met het maximale aantal te behalen punten van 300 na zes wedstrijden werd ze ook onbedreigd winnaar van het eindklassement van het circuit bij de vrouwen 60+.

De wedstrijd in Zeijen betekende haar 400e wedstrijd vanaf 1998. Hierin werden bijna 300 podiumplaatsen behaald. Ze heeft dit jaar 22 wedstrijden gelopen, waarvan er elf werden gewonnen. Verder waren er vier tweede, vier derde en drie vierde plaatsen. De 10 kilometer bij de mannen werd een prooi van Mathijs de Vroome uit Peize in 35.00 minuten. Jolien de Waard uit Groningen was de snelste vrouw in 38.29 minuten.

De Stichting Loopsport Norg organiseerde zaterdag in Norg onder prima weersomstandigheden de Herfstcross, de negende en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen 2019. In de Langeloer duinen was een parcours van drie kilometer uitgezet dat door de wedstrijdlopers drie keer moest worden afgelegd. Met totaal 300 deelnemers op de 9 kilometer, de 3 kilometer en de jeugdlopen was de organisatie zeer tevreden.

Artemis telde op de 9 kilometer drie deelnemers. Wim Ammeraal uit Leens noteerde als 17e bij de mannen M50+ een tijd van 43.01 minuten. In het eindklassement van het circuit bij de mannen 50+ behaalde hij een keurige derde plaats. Bert Hulsing uit Groningen finishte na 51.44 minuten als 17e bij de mannen 60+. In het eindklassement bij de mannen 60+ werd hij, na vorig jaar derde te zijn geworden, verdienstelijk tweede.

Jeannet Bakema uit Loppersum completeerde de Artemis-afvaardiging in Norg met een 11e plaats bij de vrouwen 50+ in 59.32 minuten.
De 9 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Tom Hendrikse uit Assen in 30.51 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Silke Jonkman uit Haren in 35.17 minuten.

No Replies to "Gonny Houtman slaat dubbelslag in Zeyen"