Heren LSV sterkste in derby tegen Trias

Voor de volleybalheren van LSV uit Loppersum stond zaterdag de derby tegen Trias H2 op het programma. Een wedstrijd die normaal gesproken bol staat van de hectiek, maar daar was in deze editie weinig van te merken. LSV was duidelijk de sterkere en won met 3-1 (25-20, 25-11, 19-25 en 25-17).

Wellicht vanwege het feit dat er tussen beide teams ook vriendschappelijke banden liggen, een aantal spelers gaat al jaren samen naar Ameland om daar mee te doen aan een volleybaltoernooi, zit er wat extra spanning op deze wedstrijd. In de eerste set ging LSV daar het beste mee om. Met uiterst degelijk spel wisten ze direct een bijna onoverbrugbaar gat te slaan: 9-1.

Trias wist met goed serverend werk de achterstand te verkleinen tot 17-14, maar daarna wisten de Lopster midspelers het verschil weer te maken. Eerst sloeg Arne Haak snoeihard binnen waarna het de beurt was aan Jan Klink. Hij blokkeerde twee aanvallen van Trias mid Eric Bos rechtstreeks naar de grond waardoor LSV op 23-17 kwam. Hiermee de set beslist en 1-0 voor de thuisploeg.

Spelverdeler Jurjen Haak was de hele middag serverend geweldig op dreef en zo stond het al snel 7-0 voor de Lopsters. Bij Trias lukte werkelijk niets en mede dankzij twee foutservices achterelkaar werd het zelfs 17-3. En ondanks de ruime voorsprong bleef LSV zeer geconcentreerd spelen en benutte alle kansen. Bert Vink sloeg via het blok de beslissende punten binnen en zo won de thuisploeg binnen no time de tweede set.

Bij Trias besefte men dat er uit een ander vaatje getapt moest worden in de derde set, bij LSV gebeurde het tegenovergestelde. Het initiatief lag bij de gasten die nu met Marcel Jutte op de buitenaanval een veel scorende speler hadden. En wanneer zij in de problemen kwamen, was daar de uitstekende spelverdeler Rick Goede die zijn aanvallers perfect wist te bedienen. Deze set ging verdiend naar Trias en zo leek een spannende vierde in de maak.

En dat leek na 0-2 ook zo te gaan, maar LSV dacht daar heel anders over. Buitenaanvaller Dirk de Vries was de hele middag al bepalend aan Lopster zijde en zo werd de stand omgedraaid naar 6-2. Gerard Hofman was Arne Haak op mid komen vervangen en hij sloeg op kenmerkende wijze de voorsprong naar 10-3. Trias rechtte nog eenmaal de rug en wist terug te komen tot 14-12. Maar na een time-out van LSV was het de thuisploeg die wederom het initiatief had. Aanvoerder Arnold Hovenga had na een klein dipje het vizier weer op scherp en wist met een paar overgenomen ballen op spelverdelen Hofman en De Vries prima te bedienen. De set ging hiermee via 18-13 en 23-15 naar LSV en dus wonnen ze met 3-1 van concurrent Trias.

Ondanks de winst zag de sterk spelende Bert Vink ook nog wel wat verbeterpunten; ‘Wanneer het loopt bij ons zijn wij een zeer lastige ploeg, maar vooral op verdedigend vlak kunnen we nog wel wat stappen maken. We zijn dan wat te statisch en moeten meer meedoen en in beweging zijn. Neemt niet weg dat we vandaag duidelijk de betere ploeg waren.’

No Replies to "Heren LSV sterkste in derby tegen Trias"