Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht beginnen we voor de verandering in de 5e Klasse E van de zaterdagamateurs. Daar heeft SC Scheemda voor het eerst puntverlies geleden. De koploper ging met 3-2 onderuit in de topper tegen GRC Groningen. Tijdens dat duel scoorde Danny Blaauw zijn 250e competitietreffer ooit. Het Oostwolder VVS speelde niet, maar zal het verlies instemmend hebben begroet. In deze klasse staan genoemde ploegen nu gezamenlijk bovenaan met 22 punten uit 9 wedstrijden.

En dan keren we terug naar de 1e Klasse E, waar Winsum met 0-4 wist te winnen van hekkensluiter vv Groningen. Voor het team van trainer Bert Vos scoorde Wouter Bloem twee keer. De overige treffers kwamen op naam van Rogier Krohne en Marcel Pannekoek.

In de 2e Klasse J was er geen succes voor NEC Delfzijl. Op bezoek bij DESZ in Zwartsluis werd een 4-2 nederlaag geleden. Door de zege passeerden de Sluzigers het team van coach Kees Pranger op de ranglijst. Namens de Havenkanters wisten Dion Zimmerman en Samir Ennaciri het net aan de goede kant te raken. Voor het SV Bedum van Remy van der Wal was het ook al geen goed voetbalweekend. Thuisclub Gramsbergen zette de paarshemden met 4-1 aan de kant. Richard de Boer was de enige Bedumer die scoorde.

Holwierde kreeg het niet voor elkaar om op bezoek bij FC Zuidlaren een goed resultaat te boeken. De gastheren hadden een 2-0 voorsprong genomen en zagen vervolgens Fabian Staal na zijn tweede geel vertrekken. Thijs Sonneveld verkleinde de achterstand tot 2-1 en daarna was het aan Zuidlaarder Jordi Hamming om het veld vroegtijdig te verlaten. Ook hij kreeg zijn tweede geel voorgehouden. Holwierde wist er geen voordeel meer uit te putten.

Het was Noordwolde bijna gelukt om koploper Be Quick pootje te lichten, maar de bezoekers wisten te ontsnappen en namen een 3-4 overwinning mee naar huis. Voor Noordwolde scoorden Theo Maats, Marco Vos en Lucas Rasker. En ja, dan hebben we nog Omlandia. Je zou bijna van een wederopstanding van de Ten Boersters kunnen spreken sinds de terugkeer van Remco Bolhuis. In de derby tegen SC Loppersum scoorde hij al weer zijn negende treffer. Overigens wist Omlandia de uitwedstrijd met 0-3 te winnen omdat ook Jan Oosterbeek en Ferry Knol doel wisten te treffen.

Het duel tussen SV De Heracliden en Niekerk (4C) werd zaterdag afgelast en lukte het ook SIOS niet om de ongeslagen koploper Mamio een halt toe te roepen (2-0). Meer reden tot vreugde was er bij FC LEO, dat op bezoek bij Middelstum ene 1-3 overwinning wist te boeken. Johan Hofman opende het bal voor de gasten, waarna Kristian Boelema de stand gelijk wist te trekken. Jasper Wiersum en Bo Tukker zorgden er uiteindelijk voor dat de punten mee naar Leens gingen. Duncan Torrenga was zaterdag de gevierde man bij RZ Baflo, dat op eigen veld Poolster met 2-1 wist te kloppen. Namens de Spijksters trof Kevin Bijlsma het doel.

Noordpool UFC (5D) ging de bietenbrug op in het treffen met Oosterparkers. De Uithuizers hadden met Angelo Sitaram en Melvin Sikkema hun doelpuntenmakers, maar Oosterparkers scoorde zeven keer en stak dus de winst in de zak: 7-2. Ezinge moest naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen Potetos en wist dit duel met 1-5 te winnen dankzij treffers van Wiebe Leistra (2), Jasper Dijkstra, Paul Broekhuizen en Julian Kemkers.

De tweestrijd tussen SV TEO en ZEC kon geen doorgang vinden en goed nieuws viel er te melden vanuit het kamp van Warffum. Het team van trainer Jur Smit klopte DIO Groningen met 3-0 dankzij doelpunten van Teun Venhuizen, Bartel Klinkhamer en Robbert Bos. En dan zijn er nog de mannen van Zeester, die bezoek kregen van VVK. De Stadjers zullen met veel plezier de verrichtingen van Groninger Boys in Roodeschool in zich hebben opgenomen. Zelf wisten ze met 2-5 van de ploeg uit Zoutkamp te winnen. Voor de voetballers uit het vissersdorp scoorde Chris Noordhof beide doelpunten.

De verrichtingen van SC Scheemda in de 5e Klasse E hebben we in de aanhef al even uitgelicht, dus blijft de zaterdagtak van Siddeburen nog over. Het mag toch wel een verrassing genoemd worden dat het team van Siem Bijman met 2-1 van Veendam ’94 wist te winnen. Beide goals kwamen op naam van niemand minder dan Egbert Bosma. Door de derde zege op rij heeft Siddeburen zich inmiddels in de middenmoot van 5E genesteld.

De zondagvoetballers van Siddeburen verging het in de 3e Klasse B een stuk minder. Op bezoek bij SVZ werd een 4-2 nederlaag geleden en moest Bert Koers met een rode kaart op zak het strijdtoneel al vroegtijdig verlaten. De Siddebuurster doelpunten waren van Matthijs Hensen en Ruben van der Ploeg.

Eenrum kreeg in 4C een forse tik op de neus van Kwiek. De bezoekers schoten maar liefst ene half dozijn keer raak. De Marnebewoners hadden zich de eerste wedstrijd op de door de club zelf bekostigde nieuwe velden heel anders voorgesteld. Een rum voetbalde niet eens zo slecht, maar miste een dosis slagvaardigheid voor het doel van de ploeg uit Hoogezand.

Farmsum heeft de smaak kennelijk te pakken gekregen. Nu werd op eigen veld met 3-2 van Pekelder Boys gewonnen. Zonder slag of stoot ging dat niet, maar wie maalt daar om als je de punten in eigen huis weet te houden. Alwin Nap (2) en Herbert van Brugge waren de doelpuntenmakers. Met dertien punten uit negen duels is het team van trainer Daniël Venhuizen aardig opgeklommen uit het dal waarin de club zich aanvankelijk bevond.

Het Woldendorper WEO boekte in de 5e Klasse D een 4-1 overwinning op Kloosterburen. Niels Jansen was twee keer succesvol. De overige treffers van de geelzwarten kwamen van Daniël Boekee en Alexsander Klok. Voor de Kloosterbuurders wist Jorn Bolt te scoren. Na een weekje rust mocht Usquert ook weer aan de bak en wel in de uitwedstrijd tegen SV Woltersum. De Usquerders wisten de ontmoeting met 1-3 te winnen dankzij doelpunten van Wesley Moesker, Willem Bos en Sjaak Wierenga. Voor SV Woltersum trof Tabe van der Laan de roos.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"