Veel derby’s tijdens 6e editie RWE/Hogeland Cup

Onder het toeziend oog van het voltallige bestuur heeft bestuurslid Jan Posthumus de loting verricht voor de zesde editie van de RWE/Hogelandcup. Het groots opgezette zaalvoetbaltoernooi dat jaarlijks in sporthal De Mencke in Uithuizen plaatsvindt. De deelnemende veldvoetbalclubs uit de gemeente Het Hogeland kwamen een voor een uit de inmiddels bekende wijnkoeler en dat leverde weer veel derby’s op.

Op maandag 23 december gaat in sportcentrum De Mencke in Uithuizen om 18.30 uur het meerdaagse toernooi van start met de voorronde van de dames. In poule D1 werd eersteklasser vv Winsum, de kampioen van de laatste editie, aan VVSV, Corenos en KRC/Middelstum gekoppeld. In poule D2 nemen de dames van SIOS het op tegen SV Bedum, ZEC en Noordpool UFC.

Op vrijdag 27 december start het B-toernooi voor heren. In dit toernooi spelen de voetbalverenigingen die op het veld uitkomen in de vijfde klasse of in de reserve-klasse. De organisatie is verheugd met de allereerste deelname van de heren van VVSV ’09. De vereniging uit Ulrum, die dit seizoen op het veld voor het eerst in de reserveklasse acteert, werd in poule B1 voor hun eerste wedstrijd verrassend gekoppeld aan naaste buurman Zeester. In dezelfde poule neemt ZEC het in de openingswedstrijd op tegen streekgenoot en titelverdediger Noordpool UFC. In poule B2 spelen de vijfdeklassers Usquert, Corenos en Warffum. Als laatste rolde SV Onderdendam, dat uitkomt in de reserve-klasse, uit de koker.

Een dag na de heren B gaat op zaterdag 28 december de voorronde van de A-junioren van start. Op voorhand lijken de hoofdklassers vv Winsum en SV Bedum de belangrijkste kandidaten voor de titel. Titelverdediger Winsum werd in poule J1 gekoppeld aan SJO KRC/ZEC, Corenos en Noordpool UFC. In poule J2 spelen SV Bedum, Zeester, De Heracliden en SJO Hogeland (de gezamenlijke jeugd van Rood Zwart Baflo en Warffum)

Op maandag 30 december begint het A-toernooi voor heren. Door de afmeldingen van de vierdeklassers FC LEO en Rood Zwart Baflo mogen de winnaars van poule B1 en B2 meedoen aan het A-toernooi. Wie houdt zaterdag eersteklasser vv Winsum van de derde toernooiwinst op rij af? De titelverdediger stuit in poule A1 op De Heracliden, SIOS en de winnaar van poule B2. In poule A2 springt de derby tussen tweedeklasser SV Bedum en derdeklasser Noordwolde in het oog. Vierdeklasser Eenrum en de winnaar van B1 completeren deze poule.

Na de voorrondes staan op donderdag 2 januari de halve finales en finales voor de dames en de JO-19 op het programma. Traditiegetrouw eindigt op vrijdag 3 januari het toernooi met de Gala-avond voor de heren van het A- en B-toernooi. Het volledige programma staat vermeld op www.hogelandcup.nl Op de ingesloten foto van Paul Wernekinck het damesteam van Noordpool UFC dat vorig jaar het B-toernooi wist te winnen.

Indeling voorronde dames-toernooi
Poule D1           Poule D2
vv Winsum           SIOS
VVSV’09            SV Bedum
Corenos            ZEC
KRC/Middelstum        Noordpool UFC

Indeling voorronde junioren JO-19
Poule C1           Poule C2
Noordpool UFC         SV Bedum
Corenos            SJO Hogeland
SJO KRC/ZEC          Zeester
vv Winsum           De Heracliden

Indeling voorronde Heren B-toernooi
Poule B1           Poule B2
Zeester            Warffum
VVSV’09            Corenos
ZEC              Usquert
Noordpool UFC         SV Onderdendam

Indeling voorronde Heren A-toernooi
Poule A1           Poule A2
De Heracliden         Eenrum
SIOS             SV Bedum
vv Winsum           Noordwolde
winnaar poule B2       winnaar poule B1

1 Reply to "Veel derby’s tijdens 6e editie RWE/Hogeland Cup"

 • comment-avatar
  Ko de Boswachter december 6, 2019 (12:42)

  Leuk verhaal. Prachtige actiefoto.