NEC Delfzijl zet The Knickerbockers na rust opzij

NEC Delfzijl heeft op eigen veld een 4-1 overwinning weten te boeken op het stad-Groninger The Knickerbockers. Door de laatste thuiszege van dit jaar blijven de Havenkanters in het spoor van de top drie in de 2e Klasse J en zijn de vooruitzichten in de tweede periode ook nog altijd rooskleurig.

Gezien de stand op de ranglijst lag het in de lijn der verwachtingen dat NEC Delfzijl de punten in eigen huis zou weten te houden, maar statistieken zeggen vaak niet alles. Dat bleek maar weer eens toen de gastheren na amper acht minuten spelen op een 0-1 achterstand kwamen te staan. Een inzet kon in eerste instantie nog door doelman Bas Westerhuis worden weggewerkt. Het leer werd via de zijkant echter opnieuw ingebracht en van dichtbij door Jasper van Rozen tegen het nylon geschoten.

NEC Delfzijl had duidelijk moeite met het zeer aanvallend ingestelde middenveld van het in de uitshirts van NEC Delfzijl spelende The Knickerbockers. Men wist er aanvankelijk amper vat op te krijgen. Het duurde even alvorens het team van trainer Kees Pranger zich van de tik had hersteld. Na een kwart wedstrijd had Dion Zimmerman een prima actie in huis, nam het doel van de Stadjers onder vuur, maar had geen succes. De rebound viel echter voor de voeten van de attent reagerende Samir Ennaciri, die de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Met Ennaciri is een van de spelers genoemd die zich razendsnel ontwikkelt. ‘Die jongen is goed bezig, maar hij is niet de enige. Er staan momenteel meer spelers op’, sprak trainer Kees Pranger na afloop van de wedstrijd. Na de gelijkmaker ontstond er een open duel met kansen voor beide ploegen. Eigenlijk kon het duel alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer voor de theepauze.

Na de doelwisseling werden de pionnen bij NEC Delfzijl iets anders neergezet en kreeg de thuisclub meer vat op de tegenstander. Arjen Klasens de wedstrijd te kantelen. Hij mikte in de 53e minuut een corner van Dion Zimmerman tegen het nylon en bepaalde de tussenstand daarmee op 2-1.

Een blessure van Elsin Yilmaz zorgde er voor dat er wat omgezet moest worden, waarbij de jeugdige Cameron Waaijenberg (O17) het elftal kwam completeren. Hij kreeg een half uur om zijn kwaliteiten te laten zien en weerde zich kranig.

Achterin gaven de Havenkanters weinig meer weg en voorin bleven ze gevaarlijk. De volgende treffer diende zich aan toen Quirijn Boelens een paar meter voor het strafschopgebied van The Knickerbockers ten val werd gebracht en Dion Zimmerman de vrije trap voor zijn rekening nam. De bal verdween tegen het nylon en dat betekende 3-1.

Het was uiteindelijk Samir Ennaciri die voor de mooiste goal van de dag tekende. Hij kneep er tussenuit en toverde een prachtige passeerbeweging uit de hoge hoed waarmee hij de doelman van de Stadjers kansloos liet: 4-1. NEC Delfzijl kon drie belangrijke punten op het conto bijschrijven en mag spreken van een goed verlopen eerste deel van de competitie.

Kees Pranger was na afloop een tevreden man. ‘In de eerste helft hadden we moeite met de speelwijze van The Knickerbockers, maar dat hebben we later goed opgepakt. Na de thee zijn we niet meer in moeilijkheden geweest en is, op basis van de tweede helft, de uiteindelijke 4-1 ook wel een terechte uitslag. Het klopt dat we het momenteel goed doen en het is te hopen dat we dit na de winter vast weten te houden. We zitten in een spannende, onvoorspelbare en sterke klasse waar iedereen van iedereen kan winnen.’

Dinsdag spelen de Delfzijlsters voor de beker tegen DVC Appingedam. Tijdens dat duel zullen Dion Zimmerman en Daniël de Boer in ieder geval moeten toekijken. Zij zijn namelijk geschorst. Het meedoen van spelers als Erwin Noordhof, Elsin Yilmaz en Brend Hansen is vanwege pijnklachten eveneens twijfelachtig. ‘Het zal daardoor een stuk moeilijker voor ons worden, maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. We willen namelijk zo ver mogelijk komen in de beker en dan hoort overwinteren daar bij’, aldus Pranger.

* NEC Delfzijl – The Knickerbockers 4-1 (1-1). Jasper van Rozen 0-1; Samir Ennaciri 1-1; Arjen Klasens 2-1; Dion Zimmerman 3-1; Samir Ennaciri 4-1.

No Replies to "NEC Delfzijl zet The Knickerbockers na rust opzij"