Zwak SV Bedum krijgt veeg uit de pan van LTC

Tweedeklasser SV Bedum heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden in het thuisduel tegen het Asser LTC. De voetballers uit de Drentse hoofdstad wisten met maar liefst 2-7 te winnen. Man van de wedstrijd was Richard Mulder. Hij scoorde vier keer voor de gasten.

Een goed resultaat halen tegen een van de titelkandidaten in 2J zou op voorhand al een hele kluif worden. In dat geval zouden de Bedumers vanaf de aftrap er vol in moeten vliegen. Bij de strot pakken, zoals dat zo mooi heet. Het waren echter de bezoekers die de eerste tik wisten uit te delen. Uit een voorzet van Richard Mulder was het binnen enkele minuten al raak. Arjan Akkerman was de man van de goal die LTC op weg moest helpen naar misschien wel de koppositie.

Veel tijd om zich te herstellen was SV Bedum niet gegund. De Assenaren kregen de betere kansen en het was wachten op een tweede treffer. Die viel nog voor er een kwartier was gespeeld. Richard Mulder dacht een corner van Marc Heerings binnen te koppen, maar zag de bal op de paal belanden. Stefan Kuntz was er echter als de kippen bij om de rebound alsnog tegen het nylon te jagen: 0-2.

SV Bedum zou een moeilijke middag tegemoet gaan, dat was op dat moment al wel duidelijk. De hoop keerde even terug in de harten van het thuisfront toen de gastheren een moment van onoplettendheid meteen wisten af te straffen. De defensie van LTC zag er niet goed uit toen Richard de Boer met het hoofd voor de aansluiting wist te zorgen: 1-2.

Voor de wedstrijd was het jammer dat de treffer weinig zoden aan de dijk zette omdat SV Bedum aan de noodrem moest trekken toen Marc Heerings door zijn keeper diep werd gestuurd. De valpartij die Thijs Helder had veroorzaakt leverde een strafschop op die door Richard Mulder werd verzilverd: 1-3. Hoewel LTC het betere van het spel had, bleef de uitkomst van het duel onzeker omdat SV Bedum de marge andermaal wist te verkleinen. Het was Nick Boelhouwer die de ruststand op 2-3 wist te bepalen.

Er zouden tijdens de thee reparatiewerkzaamheden moeten worden verricht, wilde het team van trainer Remy van der Wal in het tweede bedrijf genoeg tegengas kunnen bieden om zich LTC van het lijf te houden en voor een ommekeer te zorgen. ‘De wil was er wel, mar we hebben gewoon veel te weinig gedaan om het ze echt moeilijk te maken’, vertelde Van der Wal na afloop.

Mochten er al snode plannen in de hoofden van de Bedumers hebben bestaan, dan was er amper tijd om ze uit te voeren. Het tweede bedrijf was namelijk nog geen tien minuten op weg of het was opnieuw raak. Richard Mulder werd vanaf het middenveld door Imre de Jonge op pad gestuurd en ook nu liet Mulder er geen twijfel over bestaan wat er met de pass zou gebeuren: 2-4. De volgende oplawaai kreeg SV Bedum nog geen 120 seconden later. En weer was het Mulder die raak schoot middels een prima afstandsschot: 2-5.

De wedstrijd was allang gespeeld. SV Bedum was omver gekegeld door de LTC-diesel die nog niet klaar met de thuisploeg was. Nadat een inzet van Imre de Jonge knap was gepareerd door keeper Jos Broekmans, moest hij even later het hoofd wel buigen. Marc Heerings liet vanaf de rechterkant een schot van zijn voet vertrekken die in de verste hoek verdween: 2-6.

In de 88e minuut mocht Richard Mulder opnieuw vanaf elf meter aanleggen nadat hij door Timo Laninga onderuit was getikt. Hij besloot het vonnis zelf te voltrekken en bepaalde de eindstand daarmee op 2-7.

SV Bedum droop teleurgesteld af. De thuisclub had zich wel wat anders voorgesteld van het duel, erkende ook coach Remy van der Wal: ‘De motivatie was er vooraf wel, maar gedurende het duel hadden we niks te vertellen. We hadden gewoon nergens recht op. Bij de 1-2 en 2-3 denk je nog dat er wat recht te breien valt, maar het was gewoon bar en boos. We moeten allemaal maar eens goed in de spiegel kijken de komende week.’

Er zullen punten gesprokkeld moeten worden om uit de onderste regionen van de grillige tweede klasse weg te komen. Daar zal zaterdag een begin mee gemaakt moeten worden in de uitwedstrijd tegen De Weide, dat uit elf wedstrijden een punt meer dan de Bedumers heeft weten te verzamelen. Van der Wal: ‘Elke wedstrijd is voor ons nu cruciaal. Dat is de realiteit van vandaag. We zitten in de hoek waar de klappen vallen en voor ons is het zaak dat we ons zo snel mogelijk van deze dreun herstellen.’

* SV Bedum – LTC 2-7 (2-3). Arjan Akkerman 0-1; Stefan Kuntz 0-2; Richard de Boer 1-2; Richard Mulder 1-3 (strafschop); Nick Boelhouwer 2-3; Richard Mulder 2-4; Richard Mulder 2-5; Marc Heerings 2-6; Richard Mulder 2-7 (strafschop).

No Replies to "Zwak SV Bedum krijgt veeg uit de pan van LTC"