Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht beginnen we deze keer met dubbele cijfers. Daar kregen het afgelopen weekend de vijfdeklassers Noordpool UFC uit Uithuizen en Oldambtster Boys uit ’t Waar/Nieuw Scheemda mee te maken. De Uithuizers kregen op het eigen veld met 0-10 op de broek van Corenos uit Roodeschool en de Boys werden met 11-1 van het veld geveegd door Meeden. Geen cijfers om erg lang aan terug te denken. Een mijlpaal was er voor Niels Jansen (WEO) die zijn tweehonderdste competitiedoelpunt wist te fabriceren.

Voor Corenos zijn het interessante weken. Nadat eerst de topper tegen Groninger Boys overtuigend met 6-2 was gewonnen, stond het treffen met Noordpool UFC op het programma en komend weekeinde krijgen de Roodeschoolsters de nieuwe koploper VVK op visite. Winnen van Noordpool UFC zou op voorhand geen al te lastige klus moeten zijn, maar de spelopvatting was in het begin nog niet je van het binnen het team van trainer Marco Pesiwarissa. Na de openingstreffer kegelde Noordpool UFC een bal op de lat. De wekker had geklonken en vanaf dat moment gaf Corenos gas bij.

Bijzonder goed werd er nog steeds niet gespeeld, maar halverwege het duel stonden de gasten al wel op een geruststellende 0-3 voorsprong. In het tweede bedrijf loopt Corenos gemakkelijk weg bij de gastheren en finisht uiteindelijk op 0-10. De doelpunten werden gemaakt door Jordan Muller (3), Sven Knot (3), Migel van Gennip (2), Lars Baar en Germen Tamsma.

Corenos lijkt wel klaar te zijn voor het bekerduel dat men woensdagavond op eigen veld tegen de zondagvoetballers van Ter Apel ’96 speelt. Het team van trainer Koen Feijen staat momenteel derde in de 3e Klasse C met een achterstand van drie punten op koploper Musselkanaal. Het duel begint overigens om 20.00 uur.

En dan keren we terug naar de hoogste klasse die voor ons interessant genoeg is om te volgen. In 1E rekende vv Winsum op eenvoudige wijze af met het bezoekende Leeuwarder Zwaluwen. Dankzij doelpunten van Rogier Krohne (2), Wouter Bloem, Thomas Kauw, Roy Streppel en Kay Bootsma zouden de gastheren uiteindelijk met 6-2 weten te winnen. En dat in de klasse waarvan niemand de afloop lijkt te durven voorspellen omdat het verschil tussen koploper Blauw Wit ’34 en nummer zes Balk slechts één punt bedraagt. De Winsumers spelen woensdag op eigen veld ene bekerduel tegen de zondagvoetballers van Siddeburen. De aftrap van dat duel is om 19.30 uur.

Van de eerste naar de derde klasse is niet zo’n grote sprong deze keer. De resultaten van de tweedeklassers SV Bedum en NEC Delfzijl zijn elders op deze site al uitvoerig belicht. We beginnen in 3C met SC Loppersum, dat zich enigszins wist te herstellen van de 0-3 nederlaag tegen Omlandia. De Lopsters klopten in Groningen gastheer SC Stadspark met 1-2 dankzij twee doelpunten van Diederik Dijk.

Holwierde rekende in eigen huis af met Noordwolde. De ploeg van trainer Eddy Tuik zegevierde met 4-1 en draait momenteel een meer dan verdienstelijk seizoen. Namens de thuisclub scoorde Thijs Sonneveld twee keer. De overige treffers waren van Bram Geurtsen en Robbie ten Hove. Voor Noordwolde wist Silvan Havinga het nylon aan de goede kant te raken.

Omlandia verloor zaterdag van een iets sterker en gemakkelijker spelend Velocitas, dat in het begin van de wedstrijd de bal op de paal wist te mikken. Halverwege het duel was er nog steeds niet gescoord en ook na een uur spelen leek een treffer ver weg. Remco Bolhuis kreeg na 73 minuten de kans om daar verandering in aan te brengen, maar zag zijn poging stranden. Net op het moment dat een gelijkspel het maximaal haalbare leek, scoorde Velocitas alsnog. Een van richting veranderd schot dwarrelde over keeper Jasper Kromdijk in het doel: 0-1. De thuisclub probeerde van alles om een dreigende nederlaag te voorkomen, maar Wouter Hoek en Dennis Loer vonden de goalie van de Stadjers op hun weg.

En dan komen we vanzelf bij 4C uit, de klasse waarin koploper Mamio alleen DVC Appingedam nog als ‘naaste belager’ heeft, al bedraagt het verschil hier ook al vijf punten. De Damsters wisten aan hun uitwedstrijd tegen Niekerk drie punten over te houden dankzij twee treffers van Jeroen van Hunnik: 0-2. Een mooie opsteker voor de nummer twee van de ranglijst, die dinsdagavond bezoek krijgt van buurman NEC Delfzijl in het kader van de strijd om de Districtsbeker. Op het Damster sportpark wordt om half acht afgetrapt.

SIOS had, gezien de ranglijst, alle belang bij een overwinning op het bezoekende Amicitia VMC. Het lukte de Sauwerders echter niet om dit te bewerkstelligen. De gasten staken een 0-3 overwinning in de zak. Het duel tussen RZ Baflo en Middelstum werd afgelast in verband met het overlijden vfan Middelstum-voorzitter Meindert Schollema. FC LEO voetbalde wel, maar ging met 1-3 ten onder in het treffen met ON Roden. Voor de Leensters wist Jasper Wiersum het doel te treffen. Een onaangename surprise was er voor GEO, dat hekkensluiter OKVC op bezoek kreeg in Garmerwolde. Het was de Oldehoofsters dit seizoen nog maar één keer gelukt om een punt aan een wedstrijd over te houden. Nu werden het er zowaar drie, want de thuisclub kreeg met 0-2 klop.

In de 5e Klasse D werden de wedstrijden ZEC-Groninger Boys en Ezinge-Zeester afgelast. De Fivel ging op bezoek bij hekkensluiter DIO Groningen, dat dit seizoen alleen nog maar van Stedum wist te winnen. Het ‘andere Oranje’ uit Zeerijp liet zich niet door de Stadjers verrassen en zegevierde met 0-5 dankzij doelpunten van Rindert Havinga (2), Mark Kramers (2) en Eirik Eide.

Het verlies van Stedum in het duel met Oosterparkers was niet nodig geweest. Men keek al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan, maar die werd teniet gedaan door Matthijs Colstee. De tweestrijd was daarna aardig in evenwicht, totdat Jan Spijk na een uur spelen tegen een onnodige tweede gele kaart aan liep en vroegtijdig onder de douche kon. Oosterparkers profiteerde in het slot van de wedstrijd van dit numerieke voordeeltje en zegevierde uiteindelijk met 1-3.

Warffum bewees zichzelf ene prima dienst in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Potetos. De gasten leken op weg naar een overwinning op het moment dat ze met 0-2 aan de leiding waren gekomen. De ploeg van trainer Jur Smit toonde echter veerkracht en boog de achterstand om in een 3-2 overwinning. De Warffumer goals waren van Robbert Bos, Bartel Klinkhamer en Stefan van den Berg. Het Ten Poster SV TEO zal geen prettige herinneringen hebben overgehouden aan de uitwedstrijd tegen koploper VVK. De Stadjers schoten een half dozijn doelpunten bijeen tijdens de ongelijke strijd: 6-0.

Het moet soms even meezitten als je lijstaanvoerder bent. Anders gezegd, moeizame wedstrijden moet je ook in winst weten om te zetten en dat gold zeker voor SC Scheemda. De koploper in 5E had de grootste moeite om Wagenborger Boys op de knieën te krijgen. De gasten waren dankzij een vroege treffer van Bart Hiemstra aan de leiding gekomen, maar de ploeg van vertrekkend trainer Reitze Enderle wist desondanks geen goed gevoel aan de wedstrijd over te houden. Namens de thuisclub scoorde Tom Knollema na de doelwisseling namelijk twee keer en bepaalde de eindstand daarmee op 2-1 voor het team van trainer Duurt Dijkman.

De topper tussen GRC Groningen en VVS Oostwold eindigde onbeslist (1-1) en daar had SC Scheemda nog het meest aan. Danny van Lang scoorde namens VVS, dat samen met GRC op de tweede plaats bivakkeert op twee punten achterstand van de Scheemders.

De zondagvoetballers van Siddeburen (3B) boekten een verdienstelijk gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen het veel hoger geklasseerde Groninger Boys. Het duel leek aanvankelijk in het voordeel van de Stadjers uit te zullen vallen (0-2), maar daar staken de gastheren een stokje voor. Julian Pot en Dani Schuijl zorgden met hun doelpunten voor een 2-2 eindstand.

Het was niet de eerste keer dat Eenrum in 4C met een doelpunt verschil onderuit ging. Nu was het PJC dat door een van richting veranderd schot van Yesper Koerts na een klein half uur de eindstand al wist te bereiken. Was Eenrum wat zuiniger met de mogelijkheden omgesprongen, dan had er meer in gezeten. Nu wachten de Hogelandsters nog steeds op de eerste competitiezege. Het duel tussen Bareveld en Farmsum in deze klasse kon geen doorgang vinden.

Zoals reeds gememoreerd kreeg Oldambtster Boys in 5D met maar liefst 11-1 op de broek van Meeden. Alain Vroom wist namens de Boys de spreekwoordelijke eer nog te redden, al kun je het woord eer al bijna niet meer gebruiken bij een dergelijke mokerslag. De Boys lopen momenteel, qua gespeelde wedstrijden, achter op de rest. In de zeven gespeelde duels werd tot nu toe geen enkel punt behaald, wist men zelf slechts acht keer te scoren en staan er al 43 tegentreffers op papier. Kloosterburen ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Drieborg en Usquert verloor thuis met 2-6 van BNC. Voor de Usquerders scoorden Sjaak Wierenga en Louis Nahhas.

WEO moest alle zeilen bijzetten om gastheer SV Woltersum tot overgave te dwingen. Dat gebeurde uiteindelijk met 1-2. Namens de witzwarten scoorde Dennis Ruben. Voor de Woldendorpers troffen Sven Beeftink en Niels Jansen de roos. Voor Jansen was dat inmiddels de twaalfde competitietreffer en dus zijn tweehonderdste in totaal.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"