Trainer Kees Pranger gaat naar VEV ’67

Kees Pranger verruilt aan het einde van dit seizoen NEC Delfzijl voor VEV ’67 uit Leek. ‘Ik ben heel blij met deze stap. Het voelt voor mij een beetje als een droom’, aldus de sympathieke oefenmeester, die dus de ene tweedeklasser voor de andere inwisselt.

Na het bekerduel tegen DVC Appingedam en de gebruikelijke interviews wordt Pranger naar zijn toekomst gevraagd. Op de vraag of het gerucht waar is dat hij komend seizoen aan de slag gaat als trainer van VEV ’67, zegt de oefenmeester bevestigend: ‘Het klopt dat ik samen met Marcel Poll aan de slag ga bij VEV ’67. Ik ben erg blij met deze stap en heb ontzettend veel zin in de nieuwe klus.’

Hij laat doorschemeren dat zijn verblijf in Leek langer gaat duren dan een seizoen. ‘De club denkt in langere termijnen om iets neer te kunnen zetten. Ik kan me daar goed in vinden’, zegt de man die het voetbal in het Westerkwartier op zijn duimpje kent.

Pranger woont in Leek, heeft als voetballer een verleden bij onder andere VEV ’67 en CSVH en kwam via SV De Heracliden naar Delfzijl, waar hij de naar Oranje Nassau vertrokken Erwin Heerlijn opvolgde. Pranger is aan zijn derde en dus tevens laatste seizoen bezig. Pranger: ‘Ik ga weliswaar weg, maar mijn doel is om iets moois achter te laten. Met NEC Delfzijl dit seizoen zo hoog mogelijk proberen te eindigen’, aldus de oefenmeester. Hij vindt NEC Delfzijl nog altijd een hele mooie club waar hij nog altijd met veel plezier werkt. ‘Maar trainer van VEV ’67 worden voelt voor mij als thuis komen’, laat hij zich ontvallen.

VEV ’67 bivakkeert op de negende plaats in de 2e Klasse I en heeft na elf wedstrijden veertien punten op zak. Met Jeffrey Visser heeft men momenteel de meest scorende (6) speler in huis.

No Replies to "Trainer Kees Pranger gaat naar VEV '67"